Izvanredna skupština povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije

Novi predsjednik “Kostelske pištole – Keglevićeve straže” je Zlatko Mikulaš

Objavljeno: 18.06.2019. JJ

Povijesna postrojba “Kostelska pištola – Keglevićeva straža” Kostel održala  je u Đurmancu svoju godišnju izvještajnu skupštinu, koja je ujedno bila i izvanredna izborna skupština. Dosadašnji predsjednik Josip Krog zbog privatnih je obaveza podnio ostavku te je za predsjednika izabran Zlatko Mikulaš, a Krog za dopredsjednika. Drugi dopredsjednik je Tomislav Javorić, ujedno i član Upravnog odbora, zajedno s Mladenom Kramarićem, a za tajnika je izabran Denis Flegar.

Brojni nastupi

Na Skupštini je podnesen izvještaj o radu udruge za 2018. godinu, kao i financijski izvještaj. Keglevićeva straža Kostel, povijesna postrojba Krapinsko – zagorske županije, u prošloj je godini sudjelovala u svim značajnijim protokolarnim i povijesnim aktivnostima, kao što su polaganje vijenaca i nastupi na manifestaciji “100% zagorsko”. Osim toga, udruga je odradila i velik broj nastupa u suradnji s drugim povijesnim postrojbama i kuburaškim društvima. Organizirala je druženje starih streljača u Velikom tjednu, manifestaciju “Kostelska uskrsna pištola”, sportsko – zabavni događaj Dani Kostela te čišćenje Kostelgrada i prostora oko crkve sv. Mirka.
Skupštini je nazočio gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je tom prilikom u ime Grada Pregrade primio zahvalnicu za nesebičnu pomoć u očuvanju tradicije i njegovanje povijesnih običaja.

Puno uspjeha

– Čestitam novom vodstvu udruge i želim vam puno uspjeha u daljnjem radu, uz punu podršku Grada Pregrade. Hvala na promicanju imena Pregrade i Kostela van granica naše županije, ali i Lijepe naše, na odličnoj organizaciji manifestacije “Kostelska uskrsna pištola” te uključivanju i organizaciji raznih aktivnosti kojima se održava društveni život u Kostelu – rekao je Vešligaj.
Osim Grada Pregrade, zahvalnice su primili i drugi pojedinci, udruge i tvrtke te Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba