Uz Dan grada, održana svečana sjednica Gradskog vijeća Donje Stubice

ZAJEDNIŠTVOM DO USPJEHA: Trenutno se u gradu provodi ili je provedeno šest kapitalnih projekata, ukupne vrijednosti oko 21 milijun kuna

Objavljeno: 14.06.2019. Jelena Jazbec

Uz blagdan Presvetog Trojstva, slavi se Dan grada i Župe Donja Stubica. Tim povodom, u sportskoj je dvorani održana svečana sjednica Gradskog vijeća, koju je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Nikola Boromisa. Gradonačelnik Nikola Gospočić govorio je o projektima koji su obilježili proteklo dvogodišnje razdoblje, od kako je došao na čelo grada, istaknuvši pritom kako su sve odluke Gradskog vijeća donesene jednoglasno te kako je to pokazatelj kako samo zajedništvo može dovesti do uspjeha.
– Trenutno se u gradu provodi ili je provedeno šest velikih kapitalnih projekata, ukupne vrijednosti oko 21 milijun kuna. Ako znamo da je proračun grada između 12 i 14 milijuna kuna, onda možemo vidjeti koliki je značaj tih projekata za naš grad – istaknuo je Gospočić, istaknuvši kako su to završetak radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste ŽC 2198 – Gornji Hruševec – Vurača u dužini od 1800 metara, rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića “Bubamara”, rekonstrukcija i sanacija stare zgrade žandarmerije, koja bi trebala postati novi Turističko – informativni centar te sjedište Stub – kluba, izgradnja reciklažnog dvorišta iza zgrade Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije u Matenačkoj ulici, energetska obnova društvenih domova u Gornjim Matencima, Gornjem Hruševcu i Grabrini te projekt Newlight – izmjena starih svjetiljka javne rasvjeta, novim LED svjetiljkama u naselju Vučak.

Dom kulture

– Preko Ministarstva kulture dobili smo 400 tisuća kuna za zadnju fazu obnove Doma kulture u Donjoj Stubici. Završnom fazom uključena je izrada nove termo fasade, te uređenje okoliša, odnosno, ulaz u sam Dom kulture. Kompletna investicija je vrijednosti od 625 tisuća kuna, a razliku od 225 tisuća kuna financirat će Grad. Početkom svibnja na natječaj Lokalne akcijske grupe Zeleni bregi prijavili smo projekt “Rekonstrukcije parka obitelji Feller” na mjeru 2.1.1., “Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“. Park će zadržati sadašnji oblik, ali će dobiti novi izgled i potpuno novu opremu. Danas smo dobili jednu lijepu vijest, a to je da je naš plan širenja širokopojasne infrastrukture dobio suglasnost. To znači da možemo početi tražiti partnera koji će biti zainteresiran za realizaciju ovog velikog projekta. Vrijednost cijelog projekta na području Donje Stubice, Oroslavja, Gornje Stubice, Marije Bistrice, Stubičkih Toplica i Velikog Trgovišća, dosegnula bi i 80 milijuna kuna – istaknuo je između ostaloga Gospočić.
Donjostubičancima je Dan općine i župe čestitao i načelnik općine Mikleuš Milan Dundović, koji je vodstvu grada čestitao na višemilijunskim projektima, te gradonačelniku uručio prigodan poklon.

Voli svoj grad

Gospočićev rad pohvalio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Kada imate gradonačelnika koji prije svega toliko voli svoj grad, koji misli da sve može i mora sam napraviti, koji ne spava po noći, već radi prijave za EU fondove, koji sam vodi javnu nabavu, znači da imate čovjeka kojemu je stalo, a kad imate takvog čovjeka, ljudi to osjete i stvara se jedna posebna energija, a onda imate i rezultat – rekao je Kolar.
Na svečanoj sjednici su uručena i gradska priznanja. Zahvalnice grada dobili su Stjepan Šalković, Marijan Kermek, Matija Novosel, Antonio Kurelja, Vesna Štefek i Ljubica Sinković, diplome su uručene Snježani Štefek Borovčak, Oliveru Kukasu i Dariju Matuši, a plakete Zlatku Mirku Medi – posthumno i Srećku Zniki. Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica u drugoj polovici prošle godine provela je akciju “Uredimo Gupčev kraj”, pa su na svečanoj sjednici uručena i priznanja građanima koji su se istaknuli uređenjem svoga okoliša. Za najljepši cvjetni prozor, nagrađena je obitelj Marina iz Donje Podgore, za najljepši cvjetni balkon Štefica Gorupec iz Vukšinca, a za najuređeniju okućnicu obitelj Sačer, također iz Vukšinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba