Grad bana Josipa Jelačića ima novog direktora Turističke zajednice, mladog stručnjaka Tonija Ganjta

“Želim okupiti sve dionike turizma u kraju, kako bismo zajedno izgradili novu platformu uspješne ‘Zaprešićke priče’, koju ćemo ispričati svijetu”

Objavljeno: 15.06.2019. JJ

Zaprešić, grad bana Josipa Jelačića, u kojem se nalazi banov kompleks Novih dvora, ima novog direktora Turističke zajednice, kojeg je izabralo Turističko vijeće TZ-a grada Zaprešića. Radi se o mladom stručnjaku Toniju Ganjtu, koji je predstavio svoj program “Zaprešićka priča”, te je izabran između četiri pristigle prijave.

Turistička agencija

Toni Ganjto rođen je 1990. godine u Zagrebu, a uz zaprešićki kraj veže ga dolazak na studij na Veleučilište “Baltazar”, gdje je završio preddiplomski studij Poslovne ekonomije i financija te diplomski studij Projektnog menadžmenta, nakon čega otvara svoju turističku agenciju, s naglaskom na razvoj specifičnih oblika turizma i usluge savjetovanja iz područja poslovanja turističkih agencija. Predavač je na Veleučilištu “Baltazar” te predsjednik ispitnog Povjerenstva prema rješenju Ministarstva turizma. Njegovo posebno područje interesa usmjereno je na razvoj novih turističkih proizvoda i upravljanje destinacijom, koje smatra najvećim profesionalnim izazovom, a prigodom preuzimanja dužnosti, istaknuo je da Zaprešić može i mora postati ozbiljna turistička destinacija koja ima viziju i ciljeve koje želi ostvariti, a turistička zajednica mora biti destinacijska menadžment organizacija koja će usmjeravati taj razvoj u suradnji s lokalnom zajednicom, poduzetnicima, gradskom upravom i strukom u turizmu.

Dva smjera

– Upravljanje turističkom destinacijom nije samo važan, već nužan posao, kako bi Zaprešić postao konkurentna turistička destinacija s održivim rastom turizma i kako bi brendirao svoju turističku ponudu. Zato će moj rad biti usmjeren u dva ključna smjera – prvi koji se odnosi na obogaćivanje ponude za Zaprešićane, a drugi će biti usmjeren na razvoj Zaprešića kao turističke destinacije. Velika je odgovornost i obveza voditi turističku zajednicu grada bana Jelačića i stoga vjerujem da ću uspjeti okupiti sve dionike turizma u zaprešićkom kraju kako bi zajedno izgradili novu platformu uspješne “Zaprešićke priče” koju ćemo ispričati svijetu – rekao je Ganjto, koji će zamijeniti dugogodišnju direktoricu TZ-a grada Zaprešića Branku Barilović, koja je otišla u mirovinu. Novi direktor će do kraja 2019. provoditi već usvojen i donesen program rada TZ-a grada Zaprešića za ovu godinu, s time da će paralelno započeti aktivnosti vezane uz pripremu funkcioniranja turističke zajednice kao destinacijske menadžment organizacije (DMO), sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2020.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba