Za svećenika ga je zaredio zagrebački nadbiskup Franjo Šeper, a službovao je u Daruvaru, Varaždinu, Skakavcu i Kraljevcu na Sutli

Preminuo preč. Franjo Glas, rodom iz Tuhlja

Objavljeno: 07.06.2019. zagorjeinternational

U 83. godini života i 58. godini svećeništva, u četvrtak je u KBC-u “Sestre milosrdnice” u Zagrebu preminuo preč. Franjo Glas, umirovljeni svećenik Zagrebačke nadbiskupije. Preč. Glas rođen je 24. kolovoza 1936. godine u Razdrtu Tuheljskom, u Župi Uznesenja BDM u Tuhlju, od oca Julijana i majke Slave rođene Škreblin. Nakon osnovne škole u Tuhlju, završio je Klasičnu gimnaziju na Šalati, a potom i Katolički bogoslovni fakultet.
Za svećenika ga je 29. lipnja 1961. zaredio zagrebački nadbiskup Franjo Šeper. Prvu službu kao župni vikar služio je u Župi Daruvar. Nakon toga, službovao je kao župni vikar u Župi sv. Ilije i Župi sv. Nikole biskupa u Varaždinu, da bi 1962. bio imenovan upraviteljem Župe sv. Roka u Skakavcu, gdje ostaje do 1966. godine. Od 1966. do 2010. godine vrši službu upravitelja Župe Presvetog Trojstva u Kraljevcu na Sutli. Od 1992. do 1997. obnaša službu dekana Tuheljskog dekanata, a 2010. godine je umirovljen.
Dan, sat i mjesto sprovodnih obreda i svete mise objavit će se naknadno. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba