LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE: Olimpovci najtrofejniji plivački klub u Sisku

Toto Šipek Glavač osvojio osam, a Helena Dinjar četiri medalje

Objavljeno: 03.06.2019. zagorjeinternational

Ovogodišnje ljetno Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za početnike Regije 4 održano je u Sisku, na 50-metarskom bazenu ŠRC-a Sisak. Plivački klub Olimp Zabok sudjelovao je na natjecanju sa svoja tri predstavnika, dva plivača i jednom plivačicom, te su ukupno osvojili 12 medalja, od toga četiri zlatne, šest srebrnih i dvije brončane.

Stariji plivači

Najbolji pojedinac bio je Toto Šipek Glavač, s osam osvojenih medalja, koji je pobijedio u utrkama na 100 i 400 slobodno, te 200 mješovito. Drugo mjesto osvojio je na 50 i 100 leptir, 50 slobodno i 50 leđno, a na 50 prsno je bio treći. Helena Dinjar osvojila je četiri medalje, i to zlato pobjedom u utrci na 100 slobodno, srebro na 100 leđno i 100 leptir, te broncu na 400 slobodno, dok je dva puta bila nadomak medalji, osvojivši dva četvrta mjesta. Patrik Kramarić popravio je svoja osobna vremena, a najbolji plasman ostvario je na 100 slobodno, osvojivši u jakoj konkurenciji 18. mjesto.
Organizator natjecanja bio je Hrvatski plivački savez, a priređivač domicilni Plivački klub Sisak Janaf, te je ove godine Regionalno prvenstvo za početnike u istom terminu spojeno s 5. i 6. kolom Lige iste Regije 4, koja je namijenjena starijim plivačima. Pod stručnim vodstvom profesora Ivice Androića, nastupilo je 25 plivačica i plivača Olimpa. Prema propozicijama, na natjecanjima lige ne dijele se medalje, već skupljaju bodovi za ukupne pobjede po kategorijama. Olimpovci su tako ukupno osvojili 63 postolja, od toga 33 prva, 15 drugih i 15 trećih mjesta. Stopostotan učinak imali su Vili Sivec, sa sedam prvih mjesta i Patrik Erceg, sa šest prvih mjesta, koji su pobijedili u svim disciplinama u kojima su i nastupili.

Prvih deset

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Hana Sivec sa šest prvih i jednim drugim mjestom, te Jana Pavalić s istim učinkom. Tesa Novak osvojila je tri prva, tri druga i jedno treće mjesto, a Petar Pavalić prvo, drugo i pet trećih mjesta. Emma Horvat osvojila je tri puta prvo mjesta i četiri puta drugo. Lana Halapir bila je pet puta treća, Leon Novak osvojio je jedno prvo mjesto i dva puta je bio drugi, dok je Hana Blažević osvojila jedno drugo i jedno treće mjesto. Lori Šipek Glavač pripalo je treće mjesto, kao i Gašparu Futiviću i Ivanu Fučkaru, a Matija Bartol je osvojio drugo mjesto. Unutar prvih deset plasirali su se i Niki Horvat, Vanja Bartol, Marija Žnidarec, Patrik Dinjar, Pio Žnidarec, Mihaela Kramarić, Gita Vlahek, Lea Piljek, Lucija Borošak, Nina Sinković i Enio Horvat. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba