Predstavnici Osječko – baranjske županije i općine Antunovac ovog će vikenda posjetiti Desinić, Pregradu i Hum na Sutli

VEŽE IH DOMOVINSKI RAT: Branitelji iz bivše općine Pregrada branili su Antunovac, a trojica su ondje položila svoj život za domovinu

Objavljeno: 31.05.2019. zagorjeinternational

Ove subote održat će se susret delegacije Osječko – baranjske županije i Općine Antunovac s delegacijama općine Desinić i Hum na Sutli te Grada Pregrade.

42 dragovoljca

U doba najžešćih razaranja općine Antunovac u Domovinskom ratu, u obrani je iz bivše općine Pregrada sudjelovalo 42 dragovoljaca, a također je to područje logistički pomagano od strane Općine Pregrada, kao zagorskih gospodarstvenika. Tim povodom, predstavnici vlasti i branitelja žele se javno zahvaliti svim koji su pomagali u tim teškim trenucima, posebice braniteljima, od kojih su trojica položila život za domovinu, današnjim predstavnicima navedenih općina i tadašnjim predstavnicima vlasti.

Polaganje vijenaca

Susret će se održati u 11 sati u dvorani Hostela “Wine Hill” u Desiniću, a delegaciju iz Slavonije predvodit će izaslanik osječko – baranjskog župana, načelnik općine Antunovac i ratni zapovjednik obrane Antunovca. Također, delegacija će položiti 14 vijenaca na mjesnim grobljima za trojicu poginulih branitelja i 11 pokojnih.
Delegaciju će dočekati načelnik Desinića Zvonko Škreblin, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i predstavnici gospodarstvenika koji su pomagali u obrani Slavonije. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba