MALO DRUGAČIJA IZLOŽBA: U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti otvorena “Izložba slika, poezije i starih motocikala”

I BAJKERI SU UMJETNIČKE DUŠE: “Ovime želimo naglasiti da imamo nultu stopu tolerancije prema nasilju i suzbiti negativne predrasude javnosti prema nama”

Objavljeno: 20.05.2019. zagorjeinternational

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti u nedjelju je otvorena “Izložba slika, poezije i starih motocikala”, na kojoj se osim izloženih slika, mogla čuti originalna pjesnička riječ, zvuci gitare i harmonike, ljepota pjevanja domaće popevke, a izloženo je i šest starih, ali dobro očuvanih motocikala iz kolekcije njihova restauratora, Zlatarščanina Tomislava Buntaka Cezija, koji su privukli pozornost brojne publike.

Wild Riders

Događanje je organizirala Udruga moto klub Wild Riders – Goldtown Hrvatsko zagorje, odnosno njihov počasni član Željko Špehar, a izložbu je otvorila gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. Špehar je, osim što se prihvatio organizacijskog posla, kao samouk slikar izložio svoje likovne radove, a uz njegove, galerijske zidove krase i slike još dvojice bajkera – Darka Domišljanovića iz Konjščine i Vladimira Šikića iz Zagreba, koji je gradonačelnici poklonio je njezin portret. K tome, Domišljanović je i pjesnik, koji svoje stihove ispjevava kajkavštinom, ali i književnim standardom, čije su stihove kazivali učenici zlatarske Osnovne škole Ante Kovačića.

O izložbi je detaljnije govorio predsjednik Udruge, Tomislav Papež iz Martinščine, naglasivši kako ona ima svoju simboliku.

Prigodni program

– Želimo naglasiti svoju nultu stopu tolerancije prema nasilju te ovim vidom kulturnog i umjetničkog izražavanja žele preventivno suzbiti negativne predrasude javnosti o populaciji bajkera, samim time što su izlagači bajkeri i motoristi – kazao je Papež.
U popratnom programu sudjelovali su Zvonimir Bituh na gitari i Karlo Bukal na harmonici te ženska pjevačka skupina glazbene sekcije Dora zlatarskoga Kulturno-prosvjetnoga društva “Zlatarjeve”. Izložba je otvorena do 26. svibnja i može se svakodnevno razgledati od 18 do 20 sati.

FOTO: Facebook Jasenka Auguštan – Pentek

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba