Već tradicionalno, 18. svibnja u muzejima diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan muzeja, a ovogodišnja je tema “Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije“. Hrvatski muzeji, a među njima i Muzej krapinskih neandertalaca, započeli su već u travnju održavanje programa posvećenih ovoj manifestaciji, u sklopu 24. Edukativno – muzejske akcije koju organizira Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva.
Na sam Međunarodni dan muzeja, u subotu od 10.30 do 12.30 te od 14 do 16 sati, posjetitelji Muzeja moći će sudjelovati u kreativnim radionicama pod nazivom “Nahranimo pračovjeka!“. Posjetitelji će se upoznati sa životom neandertalaca, s osobitim naglaskom na prehranu kamenodobnih lovaca i skupljača. Uz otkrivanje jelovnika neandertalaca, sudionici će moći izraziti svoju kreativnost, oslikavajući keramičke tanjure s motivima vezanima uz (pra)hranu krapinskog pračovjeka. Autorica i voditeljica programa je viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar – Uvodić.
Program je besplatan, namijenjen djeci i odraslima, a za sudjelovanje je potrebna prethodna najava na broj 049/371-491 ili na: [email protected]