VELIKI DAN ZA ZABOK: U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan 33,4 milijuna kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova na rekonstrukciji 3,1 km duge dionice državne ceste D1 – Ulice dr. Franje Tuđmana u zabočkoj industrijskoj zoni

ZA POVEĆANJE SIGURNOSTI I RAZVOJ GOSPODARSTVA: “Rekonstrukcija ove ceste, koja je među najprometnijima u Zagorju, jedan je od ključnih infrastrukturnih projekata aktualne Vlade na području KZŽ”

Objavljeno: 10.05.2019. zagorjeinternational

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, predsjednik uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić je uz nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića i saborskog zastupnika Žarka Tušeka, potpisao ugovor s tvrtkom Zagorje gradnja, koja će biti izvođač radova na rekonstrukciji državne ceste D1 u Zaboku. Ugovorom je predviđena rekonstrukcija trase državne ceste D1, duljine 3,1 kilometar te usklađenje postojećih i izgradnja novih raskrižja, kao i rekonstrukcija jednog mosta te zamjena jednog mosta pločastim propustom. Ugovorena vrijednost radova iznosi 26.785.891 kunu + PDV, a predviđeni rok za njihovo izvođenje je 18 mjeseci od uvođenja u posao.

Izmještanje nesigurnih prilaza

– Izgradnjom ove industrijske ceste, izmjestit ćemo sve one prilaze i pristupe koji u ovom trenutku čine promet na toj dionici trase relativno nesigurnim. Radi se o projektu koji se već duže vrijeme promišlja kao najbolje rješenje za povećanje sigurnosti prometa na državnoj cesti na tom području. Projekt je težak negdje blizu 27 milijuna kuna, rok izgradnje je 18 mjeseci, te je to nastavak kontinuiranog ulaganja Hrvatskih cesta na području Krapinsko – zagorske županije, a vrlo brzo ćemo započeti i neke druge projekte, dok ćemo neke privesti kraju. Stalna briga o državnim cestama na području Krapinsko – zagorske županije, naš je zadatak – kazao je predsjednik Uprave HC-a Škorić, na kojeg se nadovezao i ministar Butković.

– Mi smo pokrenuli investicijski ciklus u prometnu infrastrukturu u čitavoj Hrvatskoj u vrijednosti oko 20 milijardi kuna, od toga gotovo milijardu kuna u Krapinsko – zagorsku županiju. To su veliki projekti, jedan od najvećih je rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Zaprešić – Zabok, projekt koji se financira od strane Europske unije i radovi idu jako dobro. Tu je i završetak izgradnje brze ceste do Zlatar Bistrice, koja će biti otvorena početkom lipnja, kao i obnova i rekonstrukcija državne ceste D24 prema Konjščini. Današnjim potpisivanjem najavili smo i neka nova potpisivanja, među kojima su rekonstrukcije državnih cesta, Sveti Križ Začretje – Lepajci i cesta prema Donjoj Stubici. Iz tog razloga izražavam zadovoljstvo i zahvaljujem Hrvatskim cestama koje provode ove projekte i na podršci saborskom zastupniku Žarku Tušeku, koji je ustrajan da ovi projekti budu što prije gotovi, tako da je on jedan od najbitnijih aktera koji pomaže u realizaciji ovih velikih projekata – objasnio je Butković.

Završna faza realizacije

– Rekonstrukcija Ulice dr. Franje Tuđmana, ceste u zabočkoj industrijskoj zoni, jedan je od ključnih infrastrukturnih projekata aktualne Vlade na području Krapinsko – zagorske županije. Govorimo o jednoj od najprometnijih, ako ne i najprometnijoj dionici državne ceste na području naše županije. Sigurnosni aspekti, gospodarski i općenito infrastrukturni aspekti, sugeriraju nužnost i važnost ove iznimno velike investicije, koja s PDV-om iznosi preko 33 milijuna kuna. Ponosan sam na činjenicu da projekt potpisom ugovora s izvođačem kreće u zadnju fazu realizacije te što i time pokazujemo i dokazujemo kakva je politika Vlade RH na čelu s Andrejom Plenkovićem prema našoj županiji – više od dvije milijarde kuna aktivnih projekata na području KZŽ, od kojih oko 900 milijuna kuna potpisuje Ministarstvo prometa. Hvala naravno i ministru Butkoviću, što realiziramo sve ove projekte i što prepoznaje i uvažava važnost razvoja prometne infrastrukture u Hrvatskom zagorju. Danas je veliki dan za Zabok, našu županiju u cijelosti, za sve nas. Svima nam čestitam i idemo dalje, s novim projektima – zaključio je Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba