Povodom proslave Dana općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljena javna priznanja

Andrej Kramarić proglašen počasnim građaninom Bednje

Objavljeno: 10.05.2019. Jelena Jazbec

Povodom proslave Dana općine Bednja i njezina zaštitnika, sv. Izidora, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio potpredsjednik vijeća Vladimir Kramarić. Načelnik Damir Poljak govorio je o projektima koji su obilježili proteklih godinu dana.
– Najvažniji projekt svakako je izgradnja dječjeg vrtića, projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna. Nakon toga bih istaknuo cestovnu infrastrukturu, u koju smo uložili oko četiri milijuna kuna, a kreće nam i energetska obnova vatrogasnog doma. Sufinanciramo i izgradnju doma u Vrbnom, prošle godine s 500 tisuća i ove godine ponovno s 500 tisuća kuna i vjerujem da ćemo do kraja mandata izgraditi vatrogasni dom. Zamijenjena je kompletna javna rasvjeta LED rasvjetom, a tu je i mnogo infrastrukturnih projekata, od izgradnje spomen parka braniteljima, proširenja trga, izgradnje nogostupa i uređenja nerazvrstanih cesta, kao i projekt kanalizacije u općini Bednja, u vrijednosti 6,8 milijuna kuna. Od socijalnih projekata, tu je projekt “Zaželi”, vrijedan 4,5 milijuna kuna, u kojem smo partner – istaknuo je načelnik Poljak.

Stara škola

Prisutne je pozdravio i ratni ministar i počasni stanovnik Bednje Ivan Jarnjak.
– Sve što ste napravili i što još imate u vidu, jako je pohvalno. Dok smo stajali tamo, vezano uz protokol oko polaganja kamena temeljca za gradnju spomenika hrvatskim braniteljima, gledao sam staru školu, u koju sam krenuo 1948. godine. Svakako smo živjeli tada, ali ono najvažnije jest, da se Bednja razvija, da dobiva nove sadržaje, i zato je nemojte napuštati. Nemojte odlaziti iz Hrvatske. Mi podižemo spomenike onima koji su poginuli i koji su se borili za Hrvatsku i trebamo vas mlade, koji ćete je obogatiti, svojim životom i svojim djelovanjem – rekao je Jarnjak.
Zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak prisjetio se kako je svojedobno radio u bednjanskoj Osnovnoj školi, koja je nedavno prošla kroz projekt energetske obnove.
– Svaka čast, Damire. Nadmašio si sva moja očekivanja. Već na samom ulasku bilo je vidljivo da se ovdje događa nešto važno. Što se tiče projekata, istaknuo bih kako sam ponosan što je projekte energetske obnove raznih institucija u općini Bednja pripremila, provela i realizirala Varaždinska županija. Ova škola bila je prva u Varaždinskoj županiji koju smo obnovili. Bio je to europski projekt vrijedan 2,2 milijuna kuna – rekao je Paljak.

Povelja o bratimljenju

Načelniku je čestitao i saborski zastupnik iz Varaždinske županije, HDZ-ov Josip Križanić.
– Dragi načelniče, svaka čast na svim velikim projektima koje ste realizirali, ali i na milijun malih projekata koji život znače za ove ljude. Svi ti projekti zasigurno će potaknuti ljude da ostanu ovdje – rekao je Križanić.
Bednjancima su Dan općine čestitali i Istvan Krizmanic, načelnik mađarske općine Hrvatski Židan (Horvátzsidány), Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, s kojom je načelnik Poljak potpisao Povelju o bratimljenju.
Pri kraju sjednice, dodijeljena su i javna priznanja za 2019. godinu. Plaketa općine pripala je Alenu Sajku, zahvalnice su dobili Hidroing d.d. Varaždin, Crveni križ – Ispostava Ivanec, Branko Jurenec, Ivan Patekar i Josipa Žimbrek, dok je počasnim građaninom općine Bednja imenovan Andrej Kramarić. U njegovo ime, Općini se zahvalio njegov otac.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba