Na državnom prvenstvu u tatami disciplinama, održanom u Kostreni, boje Zagorja branila četiri kickboxing kluba

“Zmajevi” Stjepan Sedak, Ivan Bertić i Elena Ljubek uvršteni u nacionalnu vrstu te se plasirali na Europsko prvenstvo u Mađarskoj

Objavljeno: 08.04.2019. IB

U subotu je u Kostreni održan drugi ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplinama – point fightingu za starije kadete, light contactu za juniore, kick lightu za seniore, te ring disciplini low kick za juniore. Sudjelovalo je 290 natjecatelja iz 61 kickboxing kluba.

Prošlogodišnje titule

Kickboxing klub “Zmaj“ iz Bedekovčine nastupio je s pet natjecatelja u šest startova, koji su ukupno osvojili šest medalja – četiri zlata, te po jedno srebro i broncu. U point fightingu, u kategoriji starijih kadetkinja do 42 kilograma, Elena Ljubek je osvojila drugo mjesto, dok je kod starijih kadetkinja do 55 kilograma, Ana Sovec bila treća. U light contactu, u kategoriji juniora do 57 kilograma, prva mjesta osvojili su Stjepan Sedak i Ivan Bertić te tako uspjeli obraniti prošlogodišnje titule. U kick lightu, u kategoriji seniorki do 65 kilograma, Diana Franke je osvojila zlatnu medalju i obranila prošlogodišnju titulu, dok je u kategoriji juniora do 84 kilograma, Ivan Bertić također bio zlatni. Juniori Stjepan Sedak i Ivan Bertić, te kadetkinja Elena Ljubek, ovim su se uspjehom uvrstili u nacionalnu vrstu te se plasirali na predstojeće Europsko kickboxing prvenstvo koje će se održati krajem kolovoza u Györu u Mađarskoj.

BTI i Ninja

Iz Kickboxing kluba Krapina nastupila je Antonela Cesarec, koja se borila u point fightingu, u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kilograma. U konkurenciji osam natjecateljica, pobjedom nad Majom Čabarkapom i Martinom Grabar, osvojila je drugo mjesto i naslov viceprvakinje Hrvatske.
Na državnom prvenstvu nastupili su i BTI i Ninja iz Zaboka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba