Učenici su posjetili Muzej Moof, Europski parlament, Parlamentarium i Europsku kuću povijesti

Krapinski gimnazijalci kao nagradu za najbolji strip o Europskoj uniji, osvojili putovanje u Bruxelles

Objavljeno: 23.03.2019. IB

Sedmero učenika Srednje škole Krapina, tim “Ekipa“ – Juraj Obrež (4.c), Nikola Vuzem (4.c), Lara Cizel (4.a), Luka Škrlec (3.a), Sandra Majsec (3.c), Lea Kovačec (2.c) i Petra Sučić (2.c), u pratnji mentorice Vesne Pušelj, posjetili su Bruxelles i Europski parlament.

Ovu vrijednu nagradu “Ekipa“ je osvojila pobijedivši sa svojim stripom na natječaju Ureda zastupnice Europskog parlamenta Ivane Maletić “Upoznajmo zajedno Europsku uniju“. Strip donosi priču o mladiću koji kroz portal prolazi kroz paralelne svjetove u kojima nedostaju temeljne vrijednosti EU-a, te zaključuje koliko je bolji svijet u kojem netko brine o temeljnim pravima, očuvanju slobode, miru i sigurnosti.

 Uručena priznanja

U Bruxellesu su učenici posjetili Muzej Moof (Museum of Original figurines), u kojem se mogu vidjeti figure iz najpoznatijih belgijskih stripova, obišli najpoznatije grafite na zgradama Bruxellesa i mnoge druge znamenitosti. Zastupnica Ivana Maletić je nagrađene učenike počastila večerom, a drugi dan bio je rezerviran za posjet Europskom parlamentu, gdje su učenicima i mentorici uručena priznanja. Posebno zanimljiv i edukativan bio je posjet Parlamentariumu i Europskoj kući povijesti. Pobjednički strip možete vidjeti OVDJE: https://bit.ly/2TWncmV.

 Uspjesi SŠ Krapina

Podsjećamo, Krapinska EU priča započinje 2002. godine, kada je tim SŠ Krapina pobijedio na prvom EUQUIZ-u. Od 2003. godine, krapinski srednjoškolci aktivno sudjeluju u nacionalnim i međunarodnim zasjedanjima Europskog parlamenta mladih (EPM) i predstavljaju Republiku Hrvatsku na zasjedanjima u sedam europskih država – Njemačkoj, Švedskoj, Irskoj, Portugalu, Austriji, Francuskoj i Norveškoj.

Srednja škola Krapina sudjelovala je pet puta u programu EUROSCOLA. Ukupno 109 učenika posjetilo je Europski parlament u Strassbourgu, a 2016. godine je proglašena EPAS školom (škola ambasador Europskog parlamenta). Izvrsni rezultati nastavili su se i u 2019.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba