U Zaboku održan turnir 12 najboljih kadeta Hrvatske, na kojem su nastupila i četiri zagorska predstavnika

U vrlo jakoj konkurenciji, od Zagoraca najuspješniji Mislav Posavec iz STK Zabok, koji je osvojio treće mjesto

Objavljeno: 18.03.2019. IB

Stolnoteniski klub Zabok bio je domaćin turnira 12 najboljih kadeta Hrvatske. Nastupila su i četiri zagorska predstavnika, tri iz STK Zabok, Mislav Posavec, Roko Rožić i Hrvoje Martinec, te Moreno Stanišić iz STK Stubaki iz Stubičkih Toplica. Turnir se održavao dva dana, a igrao je svatko sa svakim. Mislav Posavec je dobio oba meča protiv klupskih kolega Rožića i Martineca te je dodao još dvije pobjede nad Rinom Vidanom iz STK Split i Leonom Benkom STK TIS Zagreb. Rožić je ostvario jednu pobjedu, a Martinec je imao jako težak raspored pa do pauze nije okusio pobjedu.

Promjena rezultata

Nakon pauze stvari su se promijenile, Posavec je zaredao tri poraza. Prvo je glatko izgubio od raspoloženog Lea Vekića iz STK Pula (0-3), nastavio je s lošom igrom i izgubio od Leonarda Petrovića iz GSTK Zagreba (2-3), a za kraj je izgubio i od Roka Metra iz HASTK Mladost Zagreb (2-3). Za razliku od njega, Martinec je ostvario pobjedu nad jednim od favorita turnira, Rokom Meterom, a zatim i nad Morenom Stanišićem. Rožić je pobjedi nad kolegom Hrvojem dodao još pobjedu nad Leonardom Petrovićem (3-2).

Četiri pobjede

Drugog dana Rožić je započeo s pobjedom nad Stanišićem (3-2) te pridodao još jednu pobjedu na Lukom Lozušićem iz STK Zagreb (3-1). Martinec nije imao više uspjeha, iako je u nekoliko susreta bio jako blizu. Posavec, koji je krajem prvog dana zaredao tri poraza, na kraju je ostvario četiri pobjede i izborio postolje. Prvo je dobio Bornu Peteka iz STK TIS Zagreb (3-2), zatim je lako svladao Stanišića (3-0) i Lozušića (3-0), a za kraj je dobio i Luku Zlatkova iz Dugog Sela (3-2).
Prvo mjesto je osvojio Leo Vekić iz Pule sa skorom pobjeda i poraza 9-2. Četiri igrača su turnir završili sa skorom 8-3 te je izračunom međusobnih mečeva ispalo da je drugo mjesto osvojio Roko Meter iz Zagreba, a treće mjesto Mislav Posavec. Roko Rožić je zauzeo osmo mjesto, a Hrvoje Martinec 11. mjesto. Moreno Stanišić iz STK Stubaki je bio 12.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba