U sklopu Erasmus+ projekta “Moderna učionica”, otputovale na Zeleni otok

Profesorice iz ŠUDIGO-a dobile priliku upoznati obrazovni sustav Sjeverne Irske i Republike Irske

Objavljeno: 14.02.2019. IB

U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i ove školske godine provodi se Erasmus+ projekt unutar Ključne aktivnosti 1 (mobilnost osoblja). Projekt pod nazivom “Moderna učionica“ zamišljen je kao nastavak prošlogodišnjeg Erasmus+ projekta: “Primjena CLIL metode u nastavi web dizajna“ i provodi se unutar sektora Grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanja te svojim ciljevima i ishodima želi osuvremeniti nastavni proces i ostvariti viziju Škole, odnosno poticati “razvoj kreativnih i umjetničkih resursa, interaktivnu informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te cjeloživotno učenje”.

Od kraja kolovoza

Projekt je započeo krajem kolovoza prošle godine i trajat će nešto više od godinu dana. Unutar tog perioda, planirane su mnoge aktivnosti, od kojih su najvažnije odlazak cijelog projektnog tima na job shadowing. Profesorice projektnog tima Tamara Bilankov, Barbara Hanjilec, Ruža Leskovar, Davorka Frgec-Vrančić te Dea Kovačević nedavno su se vratile s job shadowinga u Sjevernoj Irskoj. U pet dana, nastavnice su dobile uvid u obrazovni sustav Sjeverne Irske i Republike Irske te su prisustvovale nastavnim procesima u cijeloj obrazovnoj vertikali (od osnovne i srednje škole, do nastave na fakultetima i u školi za učenike s posebnim potrebama). Domaćin je bila Academy for International Science and Research iz Derryja, koja usko surađuje s lokalnim obrazovnim institucijama te aktivno radi na promicanju primjene virtualne realnosti i proširene stvarnosti te igrifikacije u nastavi.

Ciljevi projekta

Primjenom naučenog u nastavi te diseminacijom naučenog na stručnim vijećima škole i Krapinsko – zagorske županije i šire sudionice projektnog tima rade na ostvarivanju ciljeva projekta: ojačavanje komunikacijske i digitalne kompetencije nastavnika i učenika, povezivanje neformalnog i formalnog učenja te razvijanje kompetencija 21 .stoljeća (prezentacijske vještine, digitalna pismenost, kreativnost i kritičko mišljenje te rad u timu) kod učenika u svrhu njihove kvalitetnije pripreme za tržište rada ili nastavak obrazovanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba