Projekt “Očuvanje digniteta i promicanje istine o Domovinskom ratu” nastavljen u dvjema krapinskim osnovnim školama

Kao poseban gost, pridružio se general zbora Josip Lucić, koji je učenike pozvao da se uključe u aktivnosti Spomen-doma Tigrova u Rakitju

Objavljeno: 04.02.2019. JJ

Projekt “Očuvanje digniteta i promicanje istine o Domovinskom ratu”, kojeg provode članovi nekoliko braniteljskih udruga, poput “Tigrova”, “Gromova” i Specijalne jedinice policije, nastavlja se i u ovoj godini u obliku predavanja u srednjim i osnovnim školama Krapinsko – zagorske županije. Prva ovogodišnja predavanja su tako održana u krapinskim osnovnim školama, OŠ “Ljudevit Gaj” i OŠ Augusta Cesarca.

Izvanučionička nastava

Kao poseban gost u OŠ “Ljudevit Gaj”, braniteljima se pridružio general zbora Josip Lucić, koji je i sam održao kratko predavanje učenicima osmih razreda. S obzirom na to da je na predavanju sudjelovao i u ulozi validatora predavanja, ocijenio ga je ocjenom odličan, izrazivši podršku projektu i hrvatskim braniteljima te je ponudio suradnju u smislu da se učenici iz KZŽ uključe u aktivnosti novootvorenog Spomen-doma Tigrova u Rakitju, gdje se već provode određene aktivnosti s učenicima i mladima, u obliku izvanučioničke nastave.

Poziv braniteljima

Inače, predavanja su u obje škole organizirana neposredno prije nego što učenici idu na izvanučioničku nastavu u Vukovar, vodio ih je Mladen Ptičar, a svjedoci vremena, vukovarski branitelji Tomislav Bedeniković iz Velikog Trgovišća, Davor Kantolić iz Krapine i Žarko Fruk iz Svetog Križa Začretja, iznijeli su svoja svjedočanstva.
– S obzirom na to da se radi o dugoročnom projektu, s više različitih tema, kao što su “Maslenica”, “Bljesak”, “Oluja” i zarobljeništvo u logorima, pozivamo branitelje, sudionike tih događaja, da se jave kako bismo ih uključili u projekt – poručio je Ptičar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba