Cilj je poticanje kreativnosti i snova djece današnjice, koja će postati nositelji sutrašnjice

Likovni radovi zagorskih učenica i učenika na međunarodnoj izložbi u Japanu

Objavljeno: 29.12.2018. zagorjeinternational

Hrvatski školski muzej je početkom školske godine pozvao na suradnju dječje vrtiće, osnovne i srednje škole i druge odgojno – obrazovne ustanove s ciljem prikupljanja likovnih radova za odabir i slanje na međunarodnu izložbu u Japanu, koja će se održati tijekom srpnja i kolovoza 2019. godine.

1125 radova

Na natječaj je pristiglo 1125 radova, a stručno povjerenstvo Hrvatskog školskog muzeja odabralo je 147 najboljih, među kojima su i likovni radovi učenica 2.D razreda, smjera likovna umjetnost i dizajn u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, nastala pod mentorstvom profesorice Teorije oblikovanja Mirjane Smolić. To su radovi “U tramvaju”, učenice Karle Draganić i “Plants”, učenice Patricije Pripeljaš. Za izložbu u Japanu odabrana su i dva rada iz Dječjeg vrtića “Zvirek”, Stubičke Toplice, dva rada iz Osnovne škole Marija Bistrica – Područne škole Laz te po jedan rad iz OŠ Konjščina i OŠ Side Košutić, Radoboj.

Organizacija JOCA

Hrvatski školski muzej sudjeluje u suradnji s Veleposlanstvom Japana u organizaciji i prikupljanju dječjih likovnih radova za međunarodnu izložbu dječje umjetnosti u japanskoj prefekturi Kanagawa. Svake druge godine na poziv organizacije JOCA (Japan Overseas Cooperative Association) Hrvatski školski muzej objavljuje natječaj za prikupljanje dječjih likovnih radova djece u dobi od 4 do 15 godina. Idejna misija ove međunarodne manifestacije je potaknuti snove i kreativnost današnje djece koja će postati nositelji sutrašnjice te osvijestiti važnost međusobnog razumijevanja različitih kultura čitavog svijeta. Tema je bila slobodna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba