U zabočkoj Gimnaziji AGM održana dodjela studentskih stipendija KZŽ – odobrene 82 stipendije u iznosu od 700 kuna mjesečno

“Mladi su nam izuzetno važni, što god studirali, i mi ćemo dati svoj maksimum da stvorimo uvjete kako bi mogli raditi na području županije”

Objavljeno: 01.12.2018. Jelena Jazbec

U zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša održana je dodjela studentskih stipendija Krapinsko – zagorske županije. KZŽ je u proračunu za 2018. godinu osigurala ukupno 1.310.000 kuna za stipendije, od čega je za studentske stipendije osigurano 750 tisuća kuna.

700 kuna mjesečno

O provedbi natječaja govorila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je istaknula kako je on bio otvoren od 30. listopada do 7. studenoga. U roku je pristiglo 195 zahtjeva koji zadovoljavaju propisane uvjete, a odobrene su ukupno 82 stipendije. Dodjeljuje se 37 stipendija u kategoriji nadarenih studenata, 34 stipendije po socijalnom kriteriju i 11 stipendija za deficitarna zanimanja, odnosno, za  studentice i studente koji su akademske godine 2018./2019. upisali prvu godinu integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine. Ove godine iznos stipendija je povećan sa 600 na 700 kuna mjesečno. U kategoriji darovitih studenata i stipendija prema socijalnim kriterijima, one se dodjeljuju za akademsku godinu, a u kategoriji deficitarnih zanimanja, do kraja školovanja.

Poruka mladima

– Danas smo dodijelili 82 studentske stipendije, 27 ih imamo od prošle godine, a ukupno dodjeljujemo 215 stipendija, jer imamo i učeničke. Na godišnjoj razini ulažemo oko 1,3 milijuna kuna za tu namjenu i to je naš doprinos školovanju naših mladih. Mladi su nam izuzetno važni, što god studirali, i mi ćemo dati svoj maksimum da probamo stvoriti uvjete da mogu raditi na području županije. Uzalud nam sve investicije i infrastruktura, ako nitko neće ovdje ostati živjeti. Poruka mladima je: sve ono što steknete svojim znanjem i diplome koje ćete dobiti, otvorit će vam velike mogućnosti, a znanje vam nitko nikad ne može uzeti. A ako vas i put, kao izvrsne, odvede negdje u inozemstvo, otiđite, ali to znanje i iskustvo, prenesite na nove generacije koje će ovdje doći iza vas – poručio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Dobrodošlicu su studentima poželjele zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek i ravnateljica Gimnazije AGM Bibijana Šlogar, a obratila se i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba