U organizaciji Zagorske lige protiv raka i udruge Europa Donna Krapina, u Zaboku provedena akcija “Hodanjem protiv raka”

Šetnjom do ribnjaka aktivisti nastojali ukazati na to kako svakodnevno kretanje smanjuje rizik pojave raka

Objavljeno: 10.10.2018. JJ

U ponedjeljak se u organizaciji Zagorske lige protiv raka i udruge Europa Donna Krapina, te uz domaćinstvo Športsko – ribolovnog saveza Krapinsko – zagorske županije, održala akcija pod nazivom “Hodanjem protiv raka”. Cilj akcije bio je osvijestiti javnost o važnosti svakodnevnog kretanja za smanjenje rizika pojave raka.

Dijelili balone

Sudionici su se okupili na Zivtovom trgu u Zaboku, a s obzirom na to da je akcijom ujedno obilježen mjesec ružičaste vrpce, odnosno, mjesec borbe protiv raka dojke, aktivisti su podijelili prigodne balone s ružičastom vrpcom prolaznicama i upozorili ih na važnost samopregleda. Akciji su se pridružili načelnica Kraljevca na Sutli Danijela Pongrac i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, koji su prigodnim govorima pozdravili prisutne.

Druženje uz fiš

Sudionici su prošetali do ribnjaka Športsko – ribolovnog društva Zabok, gdje su vrijedni ribiči, kao pravi domaćini, pripremili svoj specijalitet – fiš paprikaš s tri vrste ribe, kojim su počastili aktiviste. Uz zakusku i druženje, akcija je privedena kraju, a svim sudionicima, kao i ribičima, zahvalili su predsjednik Zagorske lige protiv raka Stanko Belina i predsjednice udruge Europa Donna Krapina Blaženka Jutriša, uz poziv svima zainteresiranim da se pridruže budućim akcijama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba