JEDINSTVENO ISKUSTVO NA 25. INTERNACIONALNOJ FILMSKOJ RADIONICI U ČAKOVCU

Mladi Zabočani učili kako se izrađuju animirani filmovi u tehnikama crteža, kolaža i plastelina

Objavljeno: 04.07.2018. JJ

Jubilarna 25. Internacionalna filmska radionica (IRF) održana je u Čakovcu od 24. lipnja do 1. srpnja, u organizaciji Škole animiranog filma Čakovec (ŠAF). Internacionalne filmske radionice u organizaciji Škole animiranog filma iz Čakovca kontinuirano se održavaju od 1998. godine. Na njima sudjeluju brojni poznati autori animiranih filmova iz cijelog svijeta.

Organiziran i izlet

Na ovogodišnjem IRF-u sudjelovala su djeca iz Bratislave, Sv. Petra Orehovca, Velikog Trgovišća, Čakovca te Dječji forum i Dječje gradsko vijeće DND-a Zabok, u sastavu Ana Grah, Tara Valić, Lana Repovečki i Luka Tisanić. Zabočani su na 25. IRF pozvani zbog sudjelovanja na radionici ŠAF-a u sklopu 7. KIKI festivala, na kojoj su pokazali veliko zanimanje za izradu animiranih filmova.
Ove su godine voditelji radionica animacije bili Marie Clarie Juin iz Francuske i Tomaš Danay iz Slovačke. Djeca su s voditeljima izradila dva animirana filma u tehnikama crteža, kolaža i plastelina, na teme “snovi” i “rođendanska proslava”. Osim radionica animacije, za djecu je bio organiziran izlet, na kojem su se djeca upoznala s ljepotama Međimurja, lončarskim obrtom, posjetila najsjeverniju točku Hrvatske, vozila se na skeli na Muri te se okupala u toplicama u Svetom Martinu na Muri.

Završna projekcija

Završna projekcija filmova koji su se izrađivali na 25. IRF-u, kao i ŠAF-ova godišnja produkcija, bili su prikazani u dvorani Centra za kulturu Čakovec. Zabočku djecu vodila je volonterka i voditeljica Dječjeg foruma Društva Naša djeca Zabok Jana Borovčak, koja je zajedno s djecom iskazala veliko oduševljenje sudjelovanjem na 25. Internacionalnoj filmskoj radionici u Čakovcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba