OLIMPOVCI USPJEŠNI NA “ZLATNOM MEDVJEDU”

Zagorski plivači se, od 32 individualna nastupa, 22 puta kvalificirali u finalne utrke

Objavljeno: 11.06.2018. JJ

Tradicionalni plivački miting, 33. po redu “Zlatni medvjed”, u organizaciji Plivačkog kluba Medveščak, održan je proteklog vikenda na 50-metarskom bazenu BK Svetice u Zagrebu. Riječ je o natjecanju koje se održava od 1986. godine i jedan je od najpoznatijih mitinga u Hrvatskoj s međunarodnim karakterom. Ove godine nastupilo je 266 natjecatelja iz 28 hrvatskih, tri mađarska, dva slovenska i jednog srpskog plivačkog kluba.

Osam natjecatelja

Plivački klub Olimp Zabok, predvođen sportskim direktorom Ivicom Androićem, nastupio je s osam natjecatelja, četiri plivačice i četiri plivača, koji su u dva dana natjecanja plivali prvo jutarnje kvalifikacije, a poslijepodne finalne utrke. Prema propozicijama organizatora, medalje su dodjeljivane samo najboljima u apsolutnoj kategoriji. Olimpovci iz Zaboka tako su se na ovom natjecanju, od 32 individualna nastupa, 22 puta kvalificirali u finalne utrke, što predstavlja odličan rezultat. Zabilježili su devet kvalifikacija u najbrža A finala i trinaest u B.

Nadohvat medalji

Nadohvat medalji bila je Tesa Novak, osvojivši četvrto mjesto A finala na 100 leptir. Za brončanu medalju nedostajale su četiri stotinke sekunde. Na 100 slobodno, Tesa je bila šesta, a na 50 slobodno osma. Hana Sivec bila je šesta na 50 leptir i osma na 100 leptir. Karlo Iljaš bio je sedmi na 200 i 400 mješovito i deveti na 200 slobodno. Lana Halapir osvojila je osmo mjesto na 50 leptir. U B finalne utrke četiri puta plasirao se Vili Sivec, tri puta Magda Slovenec i jednom Nikola Iveković. Boje Olimpa na ovom natjecanju branio je još i Tin Bogdanić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba