VOLITE POMAGATI, IMATE DOVOLJNO SLOBODNOG VREMENA I ŽELJNI STE STJECANJA NOVIH ZNANJA I VJEŠTINA?

Postanite član interventnog tima Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije!

Objavljeno: 14.08.2017. zagorjeinternational

– Ako ste stariji od 18 godina, volite pomagati onima kojima je pomoć potrebna, imate slobodnog vremena i željni ste stjecanja novih znanja i vještina, pozivamo vas da se pridružite u naš interventni tim – objavilo je Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije u svom pozivu za okupljanje volontera.

Izvanredne situacije

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu, osnovni ciljevi Društva su ublažavanje ljudskih patnji, a osobito onih izazvanih velikim prirodnim, ekološkim i drugim nesrećama, s posljedicama masovnih stradanja i epidemijama. Stupanjem na snagu Zakona o sustavu civilne zaštite, definirano je da je Crveni križ operativna snaga u zaštiti i spašavanju te su sukladno tome izrađeni potrebni dokumenti u jedinicama lokalne samouprave, a uloga Crvenog križa je i priprema i obučavanje ekipa, odnosno interventnog tima, te volontera i građana, za slučaj izvanrednih situacija.
Svaki član interventnog tima usvojit će osnovna znanja iz sljedećih područja: organizacija prihvata i smještaj stradalih, psihosocijalna pomoć i podrška stradalima, služba traženja – obnavljanje obiteljskih veza, prva pomoć kao nadopuna stručnim medicinskim ekipama, prijem i raspodjela humanitarne pomoći te osiguranje pitke vode. Nakon osnovnog tečaja, članovi se, prema interesu, specijaliziraju iz nekog od područja prve pomoći (napredna obuka), procjene situacije, poslova službe traženja, organizacije prihvata i smještaja ili osiguranja pitke vode i minimalnih higijenskih uvjeta.
Najbolji članovi interventnih timova pozivaju se na dodatne obuke za djelovanje u Nacionalnom interventnom timu ili međunarodnim misijama pomoći.

Edukacija u Krapini

Edukacija za članove Županijskog interventnog tima održat će se 25., 26. i 27. kolovoza ili 1., 2. i 3. rujna na igralištu Osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini. O točnom datumu održavanja edukacije članovi će biti pravovremeno obaviješteni.
Prijave se primaju putem e-maila [email protected], na koji je potrebno poslati ispunjenu prijavnicu. Prijavnicu možete pronaći na internetskoj stranici www.dckkzz-krapina.hr ili je ispuniti u lokalnom Društvu Crvenog križa. Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti u Društvu Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije, na broju telefona 049/371-141.
– Dobro došli u obitelj Crvenog križa – javite se i postanite član interventnog tima – poručuju iz Društva Crvenog križa KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba