Zagorska razvojna agencija, kako bi dobili potpore iz E-Impulsa, pomogla je sedam zagorskih poduzetnika

Tražili tri milijuna, odobreno im ukupno 1,6 milijuna kuna potpora

Objavljeno: 08.08.2017. AB

Sedam zagorskih poduzetnika, uz pomoć Zagorske razvojne agencije, uspješno je povuklo 1,6 milijuna kuna potpora iz E-impulsa, Javnog poziva kojeg je objavilo Ministarstvo poduzetništva i obrta u 2016. godini – priopćili su iz Krapinsko – zagorske županije.
Cilj navedenog poziva bio je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga. Glavne aktivnosti projektnih prijedloga poduzetnika odnose se na modernizaciju i unapređenje poslovanja što će doprinijeti povećanju konkurentnosti poduzetnika na domaćim i stranim tržištima. Zagorska razvojna agencija sudjelovala je u pripremi projektnih prijedloga na predmetni natječaj za sedam poduzetnika s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su tražili 3.003.632 kuna potpora, dok ukupna vrijednost odobrenih potpora iznosi 1.596.988 kuna.
– Ovo je samo još jedan dokaz koji potvrđuje da Zagorska razvojna agencija u povlačenju bespovratnih EU sredstava pruža kontinuiranu podršku, ne samo Krapinsko – zagorskoj županiji te gradovima i općinama, već i zagorskim poduzetnicima. Dobivena sredstva doprinijeti će povećanju konkurentnosti naših poduzetnika, kako na domaćem, tako i na stranim tržištima, a samim time, onome što je najvažnije – dodatnom smanjenju broja nezaposlenih osoba. Zagorska razvojna agencija i dalje će im biti na raspolaganju u povlačenju EU sredstava na budućim natječajima“, rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
Neslužbeno doznajemo kako ima još poduzetnika iz Zagorja koji su dobili potpore iz E-Impulsa, no njima nije ZARA pisala projekte, već su to radili sami, Ili su angažirali neke druge agencije za to. Točan popis poduzetnika, pa tako i svih iz Zagorja koji su dobili potpore, objavit će naknadno Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba