Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nagradila osvajače prvih mjesta na državnim natjecanjima

Šest nagrada “Faust Vrančić” otišlo učenicima Srednje škole Bedekovčina i njihovim mentorima

Objavljeno: 05.07.2017. AB

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih nagradila je šest učenika Srednje škole Bedekovčina i njihove mentore nagradom “Faust Vrančić”, za postignuto prvo mjesto na državnim natjecanjima u strukovnim disciplinama.

Natjecanje u Bedekovčini

Kao najbolji, nagrađeni su keramičar – oblagač Miljenko Frljužec i mentor Stjepan Sinković, soboslikar – ličilac Matija Mihelja i mentor Franjo Ščapec, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima Mateo Mišak i mentor Zoran Vukić, zidar Jurica Hrdelja i mentor Daniel Borovčak, tesar Julijan Brlečić i mentor Ivan Ded te monter suhe gradnje Marko Vrbanc i njegov mentor Ivan Mohač. Sva prva mjesta osvojena su na ovogodišnjem Državnom natjecanju graditeljskih i geodetskih škola Republike Hrvatske, koje se održalo u Srednjoj školi Bedekovčina.
Inače, svečana manifestacija održala se u okviru ESF projekta “Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre”, sufinanciranog od strane Europske unije.

Podizanje ugleda učenika

Nagrade su dio promocije izvrsnosti Agencije za strukovno obrazovanje, kako bi se pojačala vidljivost strukovnog obrazovanja i podigao ugled učenika i njihovih mentora, vezano uz znanje i izvrsnost koje su pokazali na državnom ili međunarodnom nivou. Naglasak je bio i na jačanju privlačnosti strukovnih zanimanja i njihove povezanosti s tržištem rada.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba