PRVA RADNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA MIHOVLJANA

Povećana plaća načelnika i pročelnice i usvojena Odluka o porezima

Objavljeno: 05.07.2017. zagorjeinternational

Na prvoj radnoj sjednici Općinskog vijeća Mihovljana, između ostaloga, usvojene su odluke o povećanju plaće načelnika i djelatnika općinskog upravnog odjela, prenosi Radio Zlatar. Za plaću načelnika, dosadašnji koeficijent s 1,98 povećan je na 2,30, odnosno, načelnik će o sada primati plaću u iznosu od 7294,34 kune neto, što je 881 kunu više nego do sad. Zamjenik načelnika dobivat će mjesečnu naknadu od 1660 kuna neto.

Porez na nekretnine

Koeficijent za plaću pročelnice povećan je s 1,3 na 1,4, pa će tako njezina plaća iznositi 5458 kuna neto, odnosno, 325 kuna više nego do sad. Povećan je i koeficijent za obračun plaće referentice za financije, s 1,2 na 1,3, što je, uz godine staža, 5628 kuna neto, odnosno, 362 kune više u odnosu na dosadašnji iznos.

Usvojena je i Odluka o porezima općine Mihovljan. Promjena se odnosi na porez na nekretnine, koji su po Zakonu sve lokalne jedinice dužne uvesti od 1. siječnja 2018. Da bi se porez naplaćivao prema stvarnom stanju na terenu, od ovog mjeseca krenut će mjerenje svih zgrada koje nisu legalizirane, odnosno, za koje ne postoje podaci.

Dan općine

Sukladno usvojenoj Odluci o izmjeri i popisivanju nekretnina na području općine, onim vlasnicima koji eventualno neće dati pristanak na izmjeru, zgrada će se procijeniti po najvišoj dopuštenoj cijeni koju određuje Zakon o porezu na nekretnine.

Na sjednici se govorilo i o pripremi “Miholjskih dana”, vezano uz Dan općine, pa je imenovana tročlana Komisija za organizaciju programa, koju čine načelnik Zlatko Bartolić kao predsjednik komisije, te članovi Silvestar Vučković i Željko Čleković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba