ČESTITKE UČENICIMA NA OSVAJANJU NAJZNAČAJNIJE NAGRADE S PODRUČJA OBRAZOVANJA

U Krapinsko – zagorsku županiju otišlo pet Oskara znanja

Objavljeno: 30.06.2017. zagorjeinternational

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu dodijeljeni su Oskari znanja – najznačajnije nagrade i priznanja u obrazovanju. Oskar znanja dodjeljuje se učenicima za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju koje organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u znanju.

Biologija i informatika

Oskarom znanja nagrađeni su i učenici iz Krapinsko – zagorske županije. Za prvo mjesto na državnom natjecanju iz biologije, “Oskara znanja” primila je učenica drugog razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Petra Horvat, čija je mentorica na natjecanju bila profesorica Ana Culej. Na državnom natjecanju iz informatike u razvoju softvera, prvo mjesto osvojio je Domagoj Gavranić, učenik šestog razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka, čija je mentorica bila profesorica Katarina Mardešić, te je i on postao dobitnik ove prestižne nagradu. Maja Profeta, učenica šestog razreda OŠ Sveti Križ Začretje, pod mentorstvom profesorice Božene Belanović, osvojila je prvo mjesto na Državnom natjecanju mladih tehničara u kategoriji graditeljstvo, dok su zbog uspjeha na natjecanju “Sigurno u prometu”, “Oskara” dobili Alen Jurina, učenik šestog razreda OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, pod mentorstvom profesora Marka Mihaljinca, te Marija Švaljek, učenica petog razreda OŠ Sveti Križ Začretje, pod mentorstvom Božene Belanović.

Mladi glazbenici

“Oskara znanja” zaslužili su i Karlo Firšt, Tomislav Tuškan, Marko Ozimec, Matija Tuškan i Nikola Kuhar iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, za uspjeh na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini kvintet prve kategorije. Njihov mentor bio je Marko Bobičanec.
Krapinsko – zagorska županija je dobitnike “Oskara znanja” već nagradila u sklopu prijema koji je organiziran za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili neko od prva tri mjesta. Svečanoj dodjeli u Zagrebu prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba