Konferencija HNS-a

“Gotovo 27 posto djece u školi svakodnevno doživljava barem jedan od oblika nasilja”

Objavljeno: 21.03.2017. zagorjeinternational

Potaknuti objavljenim podacima o učestalosti nasilja na internetu i međuvršnjačkog nasilja, u organizaciji HNS-a Krapinsko – zagorske županije, u srijedu će se u Centru za prirodu Zagorje u Radoboju održati javna tribina o suzbijanju nasilja među djecom i opasnostima na internetu. Tim povodom, HNS je u Krapini održao konferenciju za medije na kojoj su izneseni alarmantni podaci o količini nasilja kojoj su djeca danas izložena.
Predsjednik HNS-a KZŽ, Anđelko Topolovec iskazao je zadovoljstvo inicijativom saborske zastupnice Marije Puh, kojom je još jednom skrenula pozornost na ovu temu te je izrazio spremnost i želju za aktivno uključivanje stranke u borbu s ovom vrstom izazova.
Saborska zastupnica Puh iznijela je podatak kako gotovo 27 posto djece u školi svakodnevno doživljava barem jedan od oblika nasilja. Isto tako, 19 posto djece su žrtve pasivnih oblika nasilja. Predsjednik mladih HNS-a Stjepan Sirovec pozvao je mlade da se educiraju o toj temi, da budu tolerantni i da se politički angažiraju i tako daju svoj doprinos u borbi za društvo bez nasilja. Tribinu će u srijedu održati djelatnice Obiteljskog centra KZŽ, s početkom u 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba