Sveti Križ Začretje – prijatelj djece

Održana “Naj – akcija” i radionice s temom “pozdrav”

Objavljeno: 11.10.2016. mladenmandic

U Svetom Križu Začretju na igralištu Osnovne škole održana je Naj – akcija kojom Koordinacijski odbor “Općina prijatelj djece” drugu godinu zaredom okuplja sve udruge koje se bave djecom. Ove godine tema druženja i niza pripremnih radionica bio je “pozdrav”.

Gubi se bonton

Pozdrav, bilo gesta, riječ ili pokret oduvijek je pripadao kulturi određene sredine i kao vrijednost, određena kulturna norma, prenosio se na mlade generacije.
– Mi danas uočavamo da se ovaj važan dio međusobne komunikacije, bonton pozdravljanja, polako gubi, nestaje i da djeca iz dana u dan sve manje pozdravljaju. Ne želimo da smajlići i pozdravljanje na mobitelu potisne lijepe stare običaje pozdravljanja, naglasila je predsjednica DND-a Nevenka Sinković. Prisutne roditelje i djecu pozdravio je i općinski načelnik Svetog Križa Začretja Marko Kos i obećao djeci još veću podršku.

Uživanje u igrama

Svi su mogli uživati u igrama – puštanja zmajeva, padobranima, pisanja pozdrava na raznim jezicima, pozdrav svijetu, “daj pet”, školice, kao i u nastupu mažoretkinja, Cvrkutića ,malih folkloraša. Prigodno je izvedena i novo skladana pjesma, autorice Martine Jakuš, o pozdravu koju su Cvrkutići izvodili tako da su naučili i pokazivati na znakovnom jeziku riječi pjesme. Poučila ih je Anet Sever, logopedinja. Ugodno poslijepodne provelo je stotinjak djece i roditelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba