Osamnaestorica trajnih đakona Zagrebačke crkvene pokrajine na korizmenoj duhovnoj obnovi u župi sv. Nikole

Objavljeno: 22.02.2016. jelenajazbec

U utorak, 16. veljače, u župi sv. Nikole u Krapini održana je korizmena duhovna obnova za trajne đakone Zagrebačke crkvene pokrajine, koju je vodio preč. Tomica Šestak, krapinski župnik i dekan. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo su osamnaestorica trajnih đakona te vlč. Milan Dančuo, povjerenik za formaciju trajnih đakona Zagrebačke nadbiskupije, koji je u župnoj crkvi predvodio misno slavlje koje je označilo početak duhovne obnove. U homiliji je pozvao trajne đakone i okupljene vjernike na iskrenu molitvu srca u korizmenom vremenu, jer su upravo molitva, pokora i djela milosrđa siguran put prema Božjoj ljubavi i konkretnoj prisutnosti u životu svakog kršćanina.

U drugom dijelu duhovne obnove, đakoni su posjetili marijansko svetište i crkvu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom vrhu, gdje je preč. Šestak održao nagovor.
– Slijedite primjer Blažene Djevice Marije koja je prekrasan uzor i u ovom korizmenom vremenu. Njezina poniznost i spremnost služenja trajni su poziv đakonima da spremno služe kroz svoj poziv zajednici i obitelji – rekao je đakonima.

Najnovije po kategorijama

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Predstavljen program obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina te Dana branitelja Varaždinske županije

ŽUPAN STRIČAK: Varaždinski dani rata, koji su bili ključna točka ratnih zbivanja 1991., gdje je došlo do prevage na našu stranu, zaslužuju pažnju državne razine

Objavljeno: 17.09.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter