Nabavljene dodatne količine cjepiva protiv gripe

Objavljeno: 29.12.2015. zagorjeinternational
Od danas se svi zainteresirani građani koji to još uvijek nisu, mogu cijepiti protiv gripe i to kod svog liječnika obiteljske medicine ili pak u Zavodu za javno zdravstvo. Nakon što je prvobitno nabavljenih 9300 doza cjepiva potrošeno, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije nabavio je i dodatnu količinu cjepiva, pa se cijepljenje nastavlja. Cijepljenje koje je obavezno za zdravstvene djelatnike se prvenstveno preporučuje kroničnim bolesnicima i starijim sobama. Ovogodišnja sezona gripe u Hrvatskoj već je počela. U Zagrebu i Vinkovcima zabilježena su po dva prva slučaja influence tipa A. Izolirani virus poklapa se s onim u cjepivu, pa se cijepljenjem ova virusna bolest još uvijek može preduhitriti. (mlm)

Najnovije po kategorijama

BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”
ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter