MARIJABISTRIČKI VINOGRADARI

Predstavljena publikacija „Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u marijabistričkom kraju“

Objavljeno: 29.12.2015. mladenmandic

Predstavljanjem publikacije „Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina u marijabistričkom kraju“, u Bluesun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici, obilježena je 15. godišnjica postojanja Udruge vinogradara Marije Bistrice.
Predsjednik Udruge Zdravko Petrinec istaknuo je kako je članstvo prihvatilo i primijenilo suvremenu tehnologiju uzgoja vinove loze i preradu grožđa u vino, što je i potvrđeno visokom kvalitetom vina, pa se može reći da je ovaj cilj ostvaren što se, među ostalim, može zahvaliti i brojnim organiziranim predavanjima i studijskim putovanjima. Na obljetnici je bio i zagorski župan Željko Kolar koji je predsjedniku Zdravku Petrincu poklonio monografiju Krapinsko – zagorske županije te istaknuo.
– Ovo nam je izuzetno bitno radi prezentacije Zagorja kao turističke regije, za što je, osim naše kulturne ponude, naših toplica i autohtonih jela, potrebno i naše kvalitetno vino. Ljudi koji dolaze u Zagorje piju naša vina i zaista shvaćaju da se tu dogodila jedna revolucija u kvaliteti – rekao je župan Kolar.
Krapinsko – zagorska županija je inače i pokrovitelj publikacije koju su predstavili Rudolf Bišof, Eduard Kušen i Dražen Kaučić. Na predstavljanju je bilo 150 članova udruge i njihovih gostiju, među kojima su bili i predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek i načelnik Josip Milički koji je i pozdravio sve prisutne. Predstavljanje publikacije je prigodnim programom uveličala i Klapa Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba