U idućoj godini planira se graditi ograda na groblju i urediti potkrovlje općinske zgrade

Objavljeno: 20.12.2015. mladenmandic

Općinsko vijeće Mihovljana donijelo je drugu izmjenu proračuna za ovu godinu te proračun za iduću godinu. Za 2016. godinu planiraju prihodovati 3 milijuna i 990 tisuća kuna, pri čemu su izvorna sredstva 3,1 milijun kuna, a ostalo planiraju dobiti kroz prijavu na natječaje nacionalnih ili europskih fondova i ministarstava, za što već imaju spremne i projekte. Prioritet je izgradnja ograde na groblju u Mihovljanu, vrijednosti oko 200 tisuća kuna, a planiraju i uređenje potkrovlja općinske zgrade i asfaltiranje cesta, za što se nadaju dobiti 500 tisuća kuna. Ovogodišnjim rebalansom proračun je smanjen s planiranih 3,9 milijuna, na 3 milijuna i 200 tisuća kuna, najviše zato što je izostao planirani novac iz države i fondova. Naime i općina Mihovljan je ove godine, ostala kratkih rukava kod prijave projekata na određene natječaje. Tako je u Mihovljanu izostalo planiranih 540 tisuća kuna za asfaltiranje i sanaciju klizišta, gdje je ipak Krapinsko – zagorska županija pomogla novcem za projektnu dokumentaciju. Dva, od četiri klizišta su djelomično sanirana, a još dva su ostala za naredni period. Osim proračuna i rebalansa, Vijeće je usvojilo i Strategiju razvoja općine Mihovljan za razdoblje od 2015. do 2020. godine.

Najnovije po kategorijama

ŽELIMO ZADRŽATI MLADE NA NAŠIM BREGIMA: “Lobor će uskoro dobiti vrtić i kulturni centar, a otkupit ćemo i zemljište za uređenje sportskog centra”

OPĆINA I ŽUPA LOBOR SUTRA SLAVE SVOJ DAN: Tim povodom, razgovarali smo s načelnicom Ljubicom Jembrih, koja je dobila povjerenje građana za drugi mandat na čelu općine

ŽELIMO ZADRŽATI MLADE NA NAŠIM BREGIMA: “Lobor će uskoro dobiti vrtić i kulturni centar, a otkupit ćemo i zemljište za uređenje sportskog centra”

Objavljeno: 25.07.2021. jelenajazbec

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter