Puno dobrih vijesti iz Konjščine, izdvajamo neke:

U Domu zdravlja počeo raditi doktor, majkama poduzetnicama besplatan vrtić

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

U utorak je u Konjščini održana 30. sjednica Općinskog vijeća na kojoj je svih 10 točaka dnevnog reda doneseno jednoglasno, a prisutni su bili svi vijećnici.  

Nakon što je usvojen Zapisnik s prošle sjednice usvojena je odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt “Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Saderi – Klimen”, a kako je načelnica Anita Curiš Krok objasnila radi se o tome kako su za ovaj projekt, iako su imali gotovu dokumentaciju, morali cijelu natječajnu dokumentaciju reprojektirati kako bi je prilagoditi natječaju koji je imao određene promjene.

– Dobivena je građevinska dozvola i napravljena je prijava. Ono što je bilo u natječaju je promjena koja je uvjetovala minimalno 10 posto prihvatljivih troškova koji su usmjereni na digitalizaciju. Bez obzira na to što smo imali gotov projekt, morali smo tražiti ponovo novi glavni projekt, a povećala se i sama vrijednost projekta koja sada iznosi ukupno 778.000 eura i sigurni smo da ćemo dobiti sufinanciranje od 90 posto  – rekla je načelnica dodavši kako se vezano uz digitalizaciju radi o prometnim znakovima, solarnim lampama i samog sustava.  

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i donošenje Programa mjera osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite na području općine Konjščina. Kako je istaknula načelnica, doktor je u Domu zdravlja počeo raditi, a isto tako donesena je odluka vezano uz ovu mjeru da u Povjerenstvu budu tri člana i to jedan član iz vladajuće većine, jedan član iz manjine i pročelnik.  

Na dnevnom redu bila je i Odluka o II izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za osiguranje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u djelatnostima predškolskog odgoja u Općini Konjščina i o prednosti upisa u Dječji vrtić Konjščina. Ovdje su se donijele odluke o mjerama vezano za majke poduzetnice kojima je omogućeno plaćanje smještaja u dječjem vrtiću od godine dana.  

– Ova mjera se odnosi na sve majke koje su otvorile obrt ili tvrtku unatrag godine dana od predaje zahtjeva – dodala je načelnica.  

Jednoglasno je prihvaćen i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna, a prema riječima načelnice Curiš Krok ona je zadovoljna rezultatima koje je Općina ostvarila tijekom 2023. godine te kako je sigurna kako će u ovoj godini oni biti i puno bolji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba