OPET PROBLEMI U OROSLAVJU: Sjednica ponovno nije održana

HDZ i SDP zajedno prozivaju gradonačelnika Šimunića, Sojč zaziva prijevremene izbore u Gradu

Objavljeno: 25.04.2024. zagorjeinternational

Ni drugi dan zaredom nije održana sjednica Gradskog vijeća Oroslavja. U utorak nije održana jer su se vijećnici HDZ-a ispričali spriječenošću, a SDP-ovi su je napustili s obrazloženjem da ne žele raspravljati bez nazočnosti gradonačelnika, te je ostala bez kvoruma, javlja Radio Stubica.

Jedna od važnih tema je kandidiranje ceste od Stubičke Slatine prema Mokricama, vrijednosti 600.000 eura, na europski projekt, a rok za predaju dokumentacije je danas, stoga je nova sjednica bila sazvana jučer, ali iz SDP-a su odmah najavili da će i ovu napustiti ako se na njoj ne pojavi gradonačelnik Viktor Šimunić. 

Nije ih zadovoljilo

Šimunić je pak u dopisu medijima odredio za izvjestiteljicu pročelnicu. 

– Prema članku 21. Poslovnika Grada Oroslavja, određujem da je za današnje točke dnevnog reda izvjestiteljica pročelnica Suzana Ceboci Čiček. Prema članku 22. izvjestiteljica će iznijet moja stajališta i stručna objašnjenja, te će me izvijestiti o stajalištima i mišljenjima Gradskog vijeća – pisalo je u dopisu kojeg smo dobili od gradonačelnika.

Vijećnike to nije zadovoljilo, stoga predsjednik vijeća Ivan Tuđa (SDP) nije sjednicu ni otvorio, već su vijećnici SDP-a otišli, a za njima i vijećnici HDZ-a. 

HDZ i SDP prozivaju gradonačelnika zbog nedolaska na sjednice, a vijećnik iz redova Nezavisne liste gradonačelnika Viktora Šimunića Kristijan Sojč optužuje pak njih za opstruiranje rada i poziva ih da svi podnesu ostavke te da Oroslavje izađe na prijevremene izbore.

– Ovo je osmi put da se gradonačelnik nije pojavio na sjednici Gradskog vijeća. To je bila ujedno treća sjednica u nepuna dva tjedna, a na koje su vijećnici SDP-a uredno dolazili i bili spremni raditi za dobrobit grada i za prijave projekta na natječaj. Međutim gradonačelnik je taj koji predlaže projekte i koji ima odgovornost predstaviti točke na vijećima čija on sazivanja traži, a on opetovano krši zakon nedolaskom – rekla je Lucija Grabušić iz SDP-a. 

Stanko Čičko iz redova HDZ-a je rekao da je imao namjeru sudjelovati na sjednici, ali ista nije ni započeta.

Trebali smo odgovore

– Ovdje moram reći da je netko drugi gradonačelnik ja mislim da bi bio spreman doći pred Gradsko vijeće da ga i kamenuju ako je to za dobrobit grada i građana, spreman bi bio stati pred vijećnike i odgovarati na njihova pitanja. Bilo je određenih nepoznanica oko tih projekata i vijećnici su trebali odgovore da ih izglasaju – rekao je Čičko za Radio Stubicu.

Sojč (Nezavisni) pak tvrdi da je vijećnicima SDP-a i HDZ-a već dulje vrijeme jedini cilj onemogućiti gradonačelnika Šimunića u ostvarivanju njegovih planova i projekata.

– Mi smo imali za izglasati vrlo važan projekt, gradska uprava je ishodila svu dokumentaciju, riješila imovinsko-pravne odnose, jedino nedostaje suglasnost Gradskog vijeća gradonačelniku da prijavi taj projekt. Nažalost mi se sada ne možemo javiti na natječaj za vrlo važnu cestu gdje smo mogli ostvariti sufinanciranje od pola milijuna eura, što je strašan novac za grad. Ovim putem šaljem apel, jer mislim da je to nakon svega jedino ispravno, i pozivam vijećnike HDZ-a i SDP-a da podnesu ostavke i da se na novim izborima složi nova vlast u Oroslavju koja želi raditi, podržavati i surađivati – rekao je Sojč. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba