"Potrebno je puno rada, truda i 'šteljanja'. Bez toga nema rezultata"

PRVI PLUGOVI ZAGORJA: Vilko Kukec i Domagoj Vuk najbolji su orači i predstavljat će nas na državnom natjecanju!

Objavljeno: 21.04.2024. zagorjeinternational

Vilko Kukec i Domagoj Vuk pobjednici su 19. Natjecanja u oranju Krapinsko-zagorske županije, održanog danas na parceli u Ratkovcu Zlatarskom. Za titulu najbolje zagorske brazde natjecalo se 12 orača, među kojima su bile i “četiri nove mlade nade” te time pokazali kako za ovo takmičenje ima budućnosti. Drugo mjesto u kategoriji ravnjaka osvojio je Božidar Domitran iz Martinšćine, a treće postolje je zauzeo Stjepan Počekal iz Mača. Drugo mjesto u kategoriji plugova premetnjaka pripalo je Ivanu Tušaku iz Tuhlja, a treće Josipu Turčinu iz Mača. Prvaci su dobili po 700 eura novčane nagrade, drugoplasirani 400, a trećeplasirani 200 eura. Vilko Kukec iz Belca prvo mjesto odnio je u kategoriji plugova ravnjaka, a Domagoj Vuk iz Lobora u kategoriji premetnjaka, piše Radio Stubica.

– Potrebno je puno rada, truda i “šteljanja”. Bez toga nema rezultata – izjavio je Vilko Kukec nakon proglašenja rezultata.Rekao je kako je orati danas bilo vrhunski, sretan što je poslužilo i vrijeme.

– Svi su vikali, joj kiša bude, ali ja sam rekel “mene vrijeme hoće, i uspjeli smo”, rekao je Kukec te dodao kako sada kreću pripreme za državno natjecanje:

– Među prvima smo održali županijsko natjecanje u oranju i želimo ostvariti što bolji plasman na državnom natjecanju – rekao je Vilko Kukec.

Domagoju Vuku ovo je drugo županijsko natjecanje i druga pobjeda. “Nadamo se da ćemo na državnom natjecanju ostvariti još bolji rezultat od prošle godine kada smo osvojili 2. mjesto”, rekao je Vuk te zahvalio svojim prijateljima Tomislavu Kuhariću koji mu je posudio traktor i Stjepanu Počekalu koji je posudio plug, što je sve skupa  dalo rezultata. Županijsko natjecanje orača otvorila je zamjenica župana Jasna Petek. Istaknula je kako je ovo samo jedno od događanja vezano uz područje poljoprivrede, koje podržava Krapinsko-zagorska županija. Rekla je i kako je Županija ove godine izdvojila 600 tisuća eura za različite poljoprivredne mjere kojima se potiče poljoprivredna proizvodnja, od sadnje do stavljanja na tržište.

– Jako je lijepo vidjeti mlade ljude koji su danas orali, jer to daje nadu da poljoprivredna proizvodnja i  ovo natjecanje imaju budućnosti – rekla je Petek te uputila čestitke Andriji Škrlecu, koji je osvojio 2. mjesto u izboru za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika, a koji se također takmičio u oranju.Domaćin ovogodišnjeg natjecanja u oranju bio je Grad Zlatar. Gradonačelnika Jasenka Auguštan Pentek čestitala je svim sudionicima natjecanja, a posebno nagrađenima te istaknula kako podržava poljoprivrednu proizvodnju i ovakva natjecanja koja motiviraju mlade ljude da se bave ovim poslom. Tradicijsko oranje konjskim zapregama prikazao je predsjednik Županijske udruge uzgajivača konja Krapina Mirko Majsec. Ovogodišnji pobjednici će predstavljati našu županiju u rujnu na državnom natjecanju u Velikoj Gorici. Želimo im čistu i ravnu brazdu! 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba