Međimurje proglašeno kao destinacija godine u kontinentalnoj Hrvatskoj

POSAVEC: Nagrade nas čine ponosnima i ispunjavaju zahvalnošću što nas se prepoznaje kao predvodnike

Objavljeno: 11.04.2024. zagorjeinternational

Još jedna turistička nagrada stiže u Međimurje, koje je proglašeno najboljom destinacijom godine u kontinentalnom turizmu.

Međimurje je jednostavno – najbolje! Tako glasi i naziv nagrade u turizmu, ‘Simply the best’, dodijeljene Međimurskoj županiji na svečanosti u Biogradu na Moru, u novom ciklusu izbora za destinacije godine. U kategoriji Destinacija godine – kontinentalna Hrvatska, za kreativnost, inovativnost, razvoj te unapređenje turističke ponude, Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia proglasili su Međimurje pobjednikom.

Ovom nagradom Međimurje je prepoznato kao izuzetna turistička destinacija, ali je i veliko priznanje za dugotrajne napore i ulaganja koja se kontinuirano provode kako bi se turistička ponuda međimurskog kraja podigla na najvišu razinu. Međimurje sve svoje posjetitelje osvaja idiličnim krajolicima, bogatom kulturnom baštinom, enogastronomijom, ali i inovativnim turističkim doživljajima. Današnja nagrada plod je dugogodišnjeg rada, strateškog planiranja i suradnje svih dionika u turizmu.

Župan Posavec: Ovo je gorivo za nove uspjehe

Nagradu su primili međimurski župan Matija Posavec i direktor Turističke zajednice Međimurja Rudi Grula. Župan Posavec je tom prigodom istaknuo da uspjesi međimurskog turizma leže na čvrstim temeljima jasne strategije, mudro građene i uporno provođene godinama.

– Međimurje je prvak održivog turizma Hrvatske s ‘Green Destination’ oznakom, višestruki laureat brojnih drugih renomiranih nagrada za dosege u turizmu, a sada i nositelj ove prestižne nacionalne nagrade za najbolju destinaciju godine kontinentalne Hrvatske, ‘Simply the best’. Nagrade nas čine ponosnima i ispunjavaju zahvalnošću što nas se prepoznaje kao predvodnike te predstavljaju gorivo za nove uspjehe – ističe Posavec, dodavši da je Međimurska županija potporama u turizmu potaknula stvaranje stotinjak novih turističkih proizvoda samo u proteklom razdoblju.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula dodaje da je ‘Simply the best’ nagrada nova potvrda puta kojim Međimurska županija i Turistička zajednica kroče i kojim svoje vrijednosti, kulturno-povijesnu baštinu, jedinstvene prirodne ljepote i eno-gastronomsku ponudu prezentiraju gostima, istovremeno otvarajući poslovne prilike domaćem stanovništvu.

Međimurje će ovu nagradu iskoristiti na najbolji mogući način, potaknuti razvoj turizma te privući još veći broj posjetitelja željnih autentičnih iskustava koje samo Međimurje može pružiti. Osvajanjem ove prestižne nagrade, Međimurska županija odabrana je kao destinacija koja će sljedeće godine ugostiti predstavnike turističkih ureda, agencija, turističkih zajednica te pružatelja turističkih usluga iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Prihvaćanjem domaćinstva i organizacijom ovakvog događanja, Međimurska županija imat će priliku pokazati sve svoje potencijale, a boravak turističkih djelatnika i njihovo upoznavanje sa svim bogatstvima međimurskog kraja zasigurno će imati utjecaj na promociju Međimurja kao poželjnu turističku destinaciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba