Vozačka dozvola ukinuta mu je još prije tri godine, jer je kao mladi vozač imao deset negativnih bodova

MAD MAX IZ PODRAVINE: Domagoj (25) BMW-om bježao policiji po selu

Objavljeno: 09.04.2024. zagorjeinternational

Domagoj (25) bježao je policiji BMW-om u Podravini. Na koncu su ga ipak uspjeli sustići, prenosi Danica. Prema presudi, sve se dogodilo u veljači nešto prije 14 sati u Pitomači u Ulici braće Radić ispred kućnog broja 107. Mladić nije bio vezan te nije imao upaljena dnevna svjetla. Policija ga je zaustavljala mašući palicom s oznakom ‘STOP policija’, ali samo je projurio kraj njih.

– Nastavio je vožnju navedenom ulicom u smjeru centra Pitomače, bez namjere da se zaustavi. U Ulici Braće Radić kod kućnog broja 29 policija ga je sustigla službenim vozilom te su mu pomoću bljeskalica na krovu i zvučnih signala izdali naredbu da zaustavi vozilo. No, i na to se oglušio te je vozilom skrenuo na parkiralište poslovnog centra u Pitomači, Trg kralja Tomislava kod kućnog broja 19, gdje se zaustavio – istaknula je sutkinja u presudi.

Policija je ustanovila da mu je vozačka ukinuta još 2021. jer je kao mladi vozač imao deset negativnih bodova. Osim toga, nije imao osobnu niti bilo koji drugi identifikacijski dokument.

Kažnjen je s 1440 eura

Domagoj se nije odazivao pozivu na sudska ročišta, pa je na sudu svjedočio samo policajac Dario koji ga je pokušavao zaustaviti. Kaže kako je digao pločicu sa znakom ‘STOP policija’, ali vozač BMW-a je projurio pored njega i ubrzao vožnju.

– Sjeo sam u policijsko vozilo i uključio bljeskalice te sam bio prisiljen i pretjecati druga vozila da sustignem tog vozača u BMW-u. Vidio sam da je na semaforu skrenuo desno prema poslovnim prostorima i parkingu. Kad sam došao do njega, on je već izlazio iz vozila. Zatražio sam prometnu i vozačku dozvolu, kao i osobnu iskaznicu, ali kod sebe ih nije imao. Dakle, on se zaustavio nakon vožnje nekih 1,5 kilometar od mjesta na kojem sam mahao pločicom – ispričao je policajac.

Sutkinja je Domagoja proglasila krivim i kaznila s ukupno 1440 eura plus 20 eura prekršajnih troškova. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja dok za to stekne uvjet. Presuda je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba