Projekt 'U školi bez škole'

OŠ GORNJE JESENJE: Boravak na Strahinjčici, pokazne vježbe vatrogasaca i predavanje Gorske službe

Objavljeno: 08.04.2024. zagorjeinternational

Učenici viših razreda Osnovne škole Gornje Jesenje protekli su tjedan boravili dva dana u prirodi u sklopu projekta ‘U školi bez škole’. U projektu je sudjelovalo 16 učenika i učenica od petog do osmog razreda.

Odlazak na Strahinjčicu

Prvog dana učenici su prošetali do planinarske kuće na Strahinjčici, nakon čega su iskoristili slobodno vrijeme za igru, da bi poslijepodne proveli na pokaznom predavanju prve pomoći i pokaznoj vježbi DVD-a Gornje Jesenje. Također, navečer su pozorno slušali predavanje profesora Mislava Crnkovića iz Gorske službe te su prije spavanja zapalili logorsku vatru i pripremili večeru.

Održana je i radionica o općini Jesenje pod vodstvom načelnika Darija Cvrtile, kao i radionica o astronomiji pod vodstvom dopredsjednika astronomskog društva ‘Meteor’ Borne Cesarca.

Igra i još predavanja

Drugog dana su učenici nakon doručka sakupljali drveće po šumi, da bi vrijeme prije i poslije ručka iskoristili za igru. Poslijepodne su odslušali predavanje Udruge veterana Domovinskog rata, pospremili planinarsku kuću i pripremili vatru za roštilj, nakon čega su oko 18 sati krenuli natrag prema školi u Gornjem Jesenju.

Kako nam je rekao ravnatelj škole Radovan Cesarec, djeca su uživala i kući ponijela brojne uspomene i anegdote. Cesarec je istaknuo vjeroučitelja Danijela Mežnarića, koji je jedan od začetnika projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba