Guverner Središnje Grčke Fanis Spanos posjetio KZŽ

“Ovo je snažan poticaj za budućnost turizma, agrikulture i metalurgije”

Objavljeno: 08.04.2024. zagorjeinternational

U Krapinsko – zagorsku županiju danas poslijepodne stigao je guverner Središnje Grčke Fanis Spanos sa suradnicima te je ovo bila izuzetna prilika za održati sastanak s vodstvom regionalne samouprave kako bi se razmijenila iskustva i znanja iz prve ruke na područjima koji su od zajedničkog interesa. 

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini delegaciju iz Grčke ugostili su direktorica Poduzetničkog inkubatora Helena Matuša i župan Željko Kolar.

Matuša je istaknula kako je industrijska proizvodnja u centralnoj Grčkoj na visokom nivou. 

– Prezentirali smo potencijale jedne i druge regije i zaključili da ćemo u narednim koracima međusobnim direktnim kontaktom dionika i komora nastaviti konkretan rad – kazala je Matuša. 

Guverner Spanos apostrofirao je kako je razgovor u Poslovnom inkubatoru bio dug jer postoji mnogo zajedničkih interesa.  

– Imali smo prilike razgovarati o konkretnim načinima poboljšanja infrastrukture kako bi naša društva ostvarila kooperaciju na obostrano zadovoljstvo. Ovo danas je snažan poticaj za budućnost turizma, agrikulture te metalurgije – kazao je Spanos uputivši zahvalu županu Kolaru na savjetima te je najavio kako sad predstoji implementaciju stečenih znanja. 

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je dogovoreno da, s obzirom na to da su i Hrvatska i Grčka članice EU, da će se u narednih nekoliko mjeseci spojiti obrtničke i gospodarske komore te regionalne i turističke zajednice, a sve s ciljem suradnje.   

– Imali smo priliku upoznati se s potencijalom središnje Grčke i moram priznati da sam bio malo ljubomoran jer oni imaju i more, i planine, tako da imaju i ljetni i zimski turizam, a imaju i termalne izvore koje trenutno koriste isključivo u turističke sadržaje i još nisu počeli s njihovim iskorištavanjem za proizvodnju energije ili topline. Mi smo sa svojim projektom ‘Hypokrat’ napravili korak ispred i tu ima s korisnim savjetima možemo pomoći – rekao je Kolar i dodao: 

– Također, imaju dva nacionalna parka unutar svoje regije i jako puno pažnje posvećuju poljoprivrednoj proizvodnji, a imaju i 11 proizvoda koji su zaštićeni na europskoj razini – dodao je za kraj Kolar. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba