'Ne sumnjam da će se i u Hrvatskom saboru boriti za javni interes čitavog Zagorja i sjeverne Hrvatske

Zlatarski umirovljenici podržali kandidaturu Jasenke Auguštan – Pentek za Hrvatski sabor

Objavljeno: 06.04.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Gradske organizacije HSU-a Zlatara, te županijski vijećnik Krapinsko – zagorske županije Stanko Majdak, jednoglasno je s ostatkom gradske organizacije podržao kandidaturu gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan – Pentek na listi SDP-a i partnera za Hrvatski sabor.

– Ne sumnjam kako će se gradonačelnica i u Hrvatskom saboru aktivno boriti za javni interes čitavog Zagorja i sjeverne Hrvatske. O tome najbolje govori činjenica koliko je u njena dva mandata ostvareno projekata i koliko je grad napredovao u svim segmentima. K tome ističem i izrazito produktivnu i konstruktivnu suradnju SDP-a i HSU-a u Zlataru. Stoga pozivam sve da svoj glas daju listi broj 15 SDP-a i partnera te zaokruže pod brojem 6 našu gradonačelnicu Auguštan – Pentek – poručio je Majdak.

Donedavni predsjednik Kluba HSU-a Županijske skupštine KZŽ podnio je neopozivu ostavku na svim stranačkim funkcijama nakon odluke nacionalnog HSU-a da na predstojeće parlamentarne izbore izađe kao koalicijski partner HDZ-a. 

– Nevjerojatna je činjenica da je HSU pristao na koaliciju s HDZ-om zbog osobnih i partikularnih interesa. Koliko su se pri tome gledali sitni politički interesi pojedinaca svjedoči i činjenica da u III. Izbornoj jedinici na listi HDZ-a nije kandidiran nijedan član HSU-a. Za nas je takav presedan apsolutno nedopustiv, posebice što HSU i u Zlataru i u Krapinsko – zagorskoj županiji dugi niz godina uspješno i produktivno surađuje sa SDP-om – istaknuo je Majdak.

O podršci kandidature očitovala se i gradonačelnica Zlatara, kandidatkinja za zastupnicu u Hrvatskom saboru.

– Prije svega bih pohvalila izrazitu principijelnost gospodina Majdaka što nije pristao biti lutak još jednom u nizu u političkih trgovanja HDZ-a te sam izrazito zahvalna što je GO HSU Zlatara jednoglasno podržao moju kandidaturu na predstojećim parlamentarnim izborima. Ovo podrška je potvrda dugogodišnje uspješne suradnje SDP-a i HSU-a u Gradu Zlataru tijekom koje smo ostvarili razne investicije i programe kako bi život umirovljenika i starijih građana učinili što lagodnijim – zaključila je gradonačelnica i kandidatkinja SDP-a Auguštan – Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba