ZAGORSKA SELA: Općina rješava problem loše povezanosti - poznat rok završetka radova na cesti prema Razvoru

“Riječ je o projektu kojeg dogovaramo s Hrvatskim cestama unatrag nekoliko godina”

Objavljeno: 03.04.2024. zagorjeinternational

Općina Zagorska Sela napokon će riješiti problem loše prometne povezanosti s većim mjestima u svojem okruženju. Naime, početkom radova na rekonstrukciji državne ceste od Zagorskih Sela prema Razvoru, mještani ovog dijela Krapinsko – zagorske županije napokon će dobiti kvalitetnu prometnicu. 

– Jednako tako, dobit će i kvalitetnu poveznicu s većim gradovima, što je od vitalne važnosti za mještane Zagorskih Sela – istaknula je načelnica Ksenija Krivec Jurak, dodavši da radovi obuhvaćaju dionicu od četiri kilometra, dok je ukupna vrijednost zahvata oko tri milijuna eura. 

– Riječ je o projektu kojeg dogovaramo s Hrvatskim cestama unatrag nekoliko godina tako da me iznimno veseli njegova realizacija. Završetak radova očekuje se krajem listopada – dodaje načelnica. 

Na tome se neće stati pa se već sve priprema za prijavu projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste Zagorske Sela – Brezakovec – Škrnik. Riječ je o još jednoj dionici od četiri kilometra, za koju će biti potrebno osigurati oko dva milijuna eura. 

– S obzirom na to da naši izvorni prihodi iznose oko 300.000 eura, vrijednost sanacije ove ceste najbolje pokazuje da je riječ o kapitalnom projektu za našu općinu. Riječ je o dionici za koju smo sve dokumente pripremili još 2018. godine i od tada čekamo raspoloživi natječaj na koji bismo se prijavili. Sada nam je napokon dostupna mjera 73.13 “Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima” koju raspisuje Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Vjerujem u pozitivan ishod naše prijave i skori početak novih radova na našim prometnicama – zaključuje načelnica Krivec Jurak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba