Tomislav Škudar, trener NK Golubovca poručio:

“Cilj je dvostruka kruna – naslov prvaka i pobjednik Kupa”

Objavljeno: 02.04.2024. Milorad Videković

Razgovarajući s nogometašima Golubovca i napravivši nekoliko intervjua, opći je dojam da igrači jako vjeruju svom treneru i imaju bezgranično povjerenju u njega i njegov rad, a u jednu ili dvije rečenice mogao bi ga ovako opisati: “Trener Škudar, inače odličan ‘psiholog’, je u igrače usadio mentalitet da vjeruju da mogu biti najbolji, čak i kada nitko to ne vjeruje“. Rezultati koji postiže sa svojom “škvadrom“ to i potvrđuju – u prošloj sezoni prvaci 4. lige s 20 bodova prednosti, a ove sezone jedan od tri favorita (Mladost Zabok, Golubovec i Ravnice) za naslov prvaka te aktivni, polufinale protiv Pregrade 24. travnja u Pregradi, u Kupu NS KZŽ.

Nakon utakmice protiv Blata zamolio sam ga za kratak razgovor, a prvo pitanje je bilo očekivano.  

Kratki komentar utakmice odigrane protiv Blata.

Utakmica je bila apsolutno u našoj dominaciji. U prvom poluvremenu imali smo bar tri “mrtvaca“ koje smo na žalost promašili. Tada se uvukla nervoza. U drugo poluvrijeme gosti su ušli sa svježim snagama, a nama je “kratka“ klupa. Pokušali smo s rotacijom igrača koji su počeli utakmicu. Na sreću to nam se isplatilo kada smo Matiju Bobeka preselili na mjesto špice. Stvarno teška pobjeda, ali broje se bodovi. Čestitam gostima na fer i korektnoj borbi te im želim sreću u nastavku prvenstva.

Jeste li ste dobili Odluku Povjerenika lige o neodigranoj utakmici protiv Ilovca ?

Ne, još je nismo dobili. Tražili su nas da obrazložimo zbog čega se utakmica nije odigrala s obzirom da je NK Ilovac poslao službeno priopćenje, što smo i mi napravili, a u svezi nedolaska liječnika u zakazano vrijeme. No, pravila su jasna te vjerujem da će utakmica biti registrirana u našu korist rezultatom 3:0 kako i je po Pravilniku i propisima jer Ilovac nije osigurao niti minimalne uvjete za odigravanje te utakmice. Radilo se o tome da nije bilo liječničke službe odnosno liječnika. Mi smo dosta dugo čekali, dali smo im priliku da budu iskreni, da kažu što se dogodilo. No, nisu nam odgovorili i nakon salve uvreda prema nama s njihove strane, nismo željeli odigrati utakmicu. To je naše pravo! Mi smo došli na vrijeme, sve smo pripremili da odigramo utakmicu, ali još jednom – s njihove strane nisu bili osigurani niti minimalni uvjeti za odigravanje službene utakmice. Zato vjerujem da će u utorak u Službenom glasniku biti objavljeno da smo dobili utakmicu rezultatom 3:0 te da ćemo uknjižiti tri nova boda.

U sljedećem kolu očekuje vas veliki zagorski derbi lige – Mladost Zabok !

Veselimo se toj utakmici jer će to biti jedan pravi, istinski derbi. Kvalitetna utakmica između dva jako dobra protivnika i mislim da će pobjednik te utakmice, iako ima još dosta do kraja prvenstva, na kraju osvojiti naslov prvaka. Zašto tako mislim? Zato jer smo Mladost i mi kvalitetniji od Ravnica. Ostali pratitelji, Prečko i Špansko, zaostaju sedam i više bodova i to je ipak previše da nas dostignu odnosno da se uključe u trku za naslov prvaka. U Zaboku ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, odnosno, uvjereni smo u tri boda jer mi jednostavno ne znamo gubiti te vjerujem da će moji dečki pokazati da su pravi kada je najteže i da ćemo slaviti u Zaboku. 

Kažu navijači i igrači – cilj vam je dvostruka kruna…

Kada smo izbacili Mladost (Z) u četvrtfinalu Kupa NS KZŽ na jedanaesterce rekli smo: “Sada idemo do kraja, bez obzira na sve silne ozljede i probleme koji nas muče”. Ako uspijemo u tome, naslov prvaka i pobjednik Kupa, bio bi to povijesni uspjeh NK Golubovca te smo zbog toga skupili glave i rekli da je dvostruka kruna imperativ i da je sve ispod toga neuspjeh. Meni osobno, a tako i NK Golubovcu, i zato vjerujem da ćemo u tome uspjeti, a kad sve završi zajedno ćemo vidjeti jesam li sam bio u pravu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba