Smatra se ikonom jugoslavenske glazbe

TUŽNA VIJEST: Umrla je ‘Princeza’ novog vala

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Srpska avangardna umjetnica i pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je u 69. godini, potvrdila je njezina prijateljica Biljana Petrović. Milošević je umrla u zemunskoj bolnici poslije kraće bolesti.

Snimila je vječni hit s Dadom Topićem

Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. godine i smatra se ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji. Svoj prvi solo nastup imala je na festivalu Studentsko ljeto 1974., a na površinu jugoslavenske pop scene isplivala je tri godine poslije s pjesmom ‘Au, au’, prenosi Index.

Kada je izdala pjesmu ‘Seksi dama’, počela je rušiti tabue. Ta je pjesma bila zabranjena na brojnim radijskim i televizijskim programima. Godine 1981. nastupila je na izboru za jugoslavenskog predstavnika na ‘Pesmi Evrovizije’ u Beogradu i osvojila osmo mjesto s pjesmom ‘Recept za ljubav’.

Pjesma ‘Princeza’ koju je snimila s Dadom Topićem 1984. prevedena je i na engleski jezik. Pet godina kasnije otišla je u Ameriku, gdje je svirala s grupom Baby Sister, a u Srbiju se vratila sredinom devedesetih. Prije tri godine Milošević je hospitalizirana zbog unutarnjeg krvarenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba