Vrlo kvalitetna suradnja

NAČELNICA KROK PORUČILA VATROGASCIMA: Nastavljamo s ulaganjima da vam osiguramo najbolje uvjete

Objavljeno: 26.03.2024. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Konjščina održalo je redovnu godišnju skupštinu po prvi puta u novouređenoj dvorani.

Radove na uređenju u cijelosti je financirala Općina Konjščina iz svojeg proračuna, a nakon što narednih tjedana stigne i preostali namještaj, mještani i općinske udruge dobit će na korištenje uistinu reprezentativni prostor. O vrlo kvalitetnoj suradnji Općine i DVD-a najbolje govore brojni zajednički projekti i programi.

Novi veliki iskorak u podizanju kvalitete rada

– Preuređenje dvorane tek je jedna u nizu suradnji. Moram istaknuti da je Općina uplatila sva financijska sredstva za tekuću godinu u istoj kalendarskoj godini, ali i da smo osigurali dodatnih 12.000 eura potrebnih za servis navalnog vozila. Nabavili smo i donaciju od sedam šumskih kombinezona putem programa Hrvatske vatrogasne zajednice – istaknula je načelnica Anita Krok. Također, općina pruža administrativnu podršku u okviru Fonda solidarnosti, a u tijeku su i pregovori oko pogodnosti za operativne vatrogasce.

– Spreman je i projekt za vatrogasni poligon čime ćemo napraviti novi veliki iskorak u podizanju kvalitete rada i pripreme naših vatrogasaca – dodala je Krok, istaknuvši da su svi ovi koraci motivirani i činjenicom da vatrogastvo nije samo tradicija i zanimanje već životni poziv te odraz ljudskosti i nesebičnost svakog pojedinog pripadnika DVD-a.

– Vi ste ovdje za nas u one sate i u onim uvjetima, kada to nitko drugi ne može. I upravo zbog toga nastavljamo s ulaganjima da vam osiguramo najbolje uvjete i maksimalno vam pomognemo u izvršavanju vaših zadataka. Drage vatrogaskinje i vatrogasci, od srca hvala svima koji tako skromno i radišno brinete za našu sigurnost. Ostanite takvi kakvi jeste, uvijek svoji, a naši! – poručila je načelnica Krok.

U prvom, formalnom dijelu skupštine podnesena su izvješća o radu, financijska izvješća i planovi o narednim godinama. Dodijeljena su priznanja članovima društva za zvanja vatrogasac, vatrogasne spomenice za rad u društvu i zahvalnice Vatrogasne zajednice Koprivničko – Križevačke županije za sudjelovanje u obrani od poplave 2023. godine.

Iz DVD-a Konjščina na odazivu su zahvalili predsjedniku VZ Krapinsko-zagorske županije Stjepanu Skuliberu i Mladenu Vinkoviću, predstavniku MUP-a i ravnateljstva Civilne zaštite.

– Veseli nas velik broj odazvanih vatrogasnih društava: Laz, Mače, Donja Batina, Zlatar, Budinšćina, Hrašćina-Trgovišće, Galovec-Krapina Selo, Jertovec, Marija Bistrica, Zlatar Bistrica, Tugonica-Podgrađe, Lobor i Bedekovčina. Na našu svečanost su se odazvali i velečasni Milan Pušec, djevojke iz plesne skupine ‘Kontea’ i Ivica Lusavec, kao jedan od izvođača radova na našoj Sali – poručili su iz DVD-a Konjščina.

Aktualna tema u DVD-u Konjščina je novouređena sala, a na pomoći i financiranju radova iznimno zahvaljuju načelnici Aniti Krok.

– Ovo je nastavak jedne velike i ugodne suradnje, ne samo u ovim radovima, nego kroz cijelu godinu u mnogim projektima i programima u kojima zajedno sudjelujemo. Hvala joj na razumijevanju i podršci na našim idejama i planovima, a mi dajemo sve od sebe da to i opravdamo – zaključili su vatrogasci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba