U Jesenje stiže pola milijuna eura. Načelnik Cvrtila poručio:

“Pomoć stiže do najpotrebnijih, a riješit ćemo i veliki problem cestovne infrastrukture”

Objavljeno: 23.03.2024. Nikola Turin

Kraj prvog kvartala tekuće godine diljem Hrvatske označava dolazak rezultata natječaja na koje su se javile jedinice lokalne samouprave. Iznimka nije ni Općina Jesenje koja je ovih dana dobila značajna sredstva za provedbu više projekta. 

Načelnik Dario Cvrtila posebno je istaknuo novu fazu projekta ‘Zaželi’ kojom će pomoć doći do najpotrebnijih sumještana. 

– Iznimno smo zadovoljni projektom ‘Zaželi za Jesenje’ u kojom smo sudjelovali u proteklom razdoblju te smo sad opet dio ove hvalevrijedne priče. Ponovno ćemo zaposliti 10 osoba koje će skrbiti za 10 korisnika, ali ovaj put na tri godine što nas posebno veseli. Ukupna vrijednost dobivenih sredstava iznosi 495.000 eura – kazao nam je načelnik Cvrtila koji je potvrdio kako se ove godine na projekt mogu prijaviti i muškarci čime bi mogli još više pomoći, pogotovo oko fizičkih radova poput košnje ili cijepanja drva. 

Od ostalih projekta načelnik nam je apostrofirao onaj koji će riješiti najveći problem u Jesenju. 

– Kroz pomoć brdsko-planinskim područjima ostvarili smo na natječaju ukupno 32.000 eura za što smo kandidirali ono što nas najviše muči, a to je svakako komunalna infrastruktura, odnosno ceste. To će nam omogućiti saniranje dotrajalih dionica, a i u ovoj godini planiramo se dalje prijavljivati na takve natječaje kako bi povećali kvalitetu prometnica na području cijele naše općine – kazao nam Cvrtila. 

Iako su ovo tek neki od dobivenih natječaja, načelnik ne skriva ambicije te najavljuje daljnje prijavljivanje na sve natječaje za koje je to moguće. 

– Posebno bi dodao natječaj Državnog ureda za sport gdje smo ostvarili 45.000 eura za rekonstrukciju nogometnog igrališta u mjestu Cerje Jesenjsko gdje ćemo urediti teren i nadamo se ubuduće takva sportska borilišta prijavljivati na rekonstrukcije jer ih polako nagriza zub vremena – zaključuje Cvrtila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba