Prostor u staroj zgradi nije adekvatan i ne zadovoljava današnje standarde

Gornja Stubica dobit će novi Dom zdravlja čiji će prostori biti prilagođeni svima

Objavljeno: 20.03.2024. VH

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić prošlog je tjedna s Krapinsko – zagorskom županijom i Domom zdravlja Krapinsko – zagorske županije potpisao Sporazum o zajedničkom interesu za izgradnju prostora za ambulantu u Gornjoj Stubici.

Kako je rekao načelnik Krizmanić, zgrada u kojoj je Dom zdravlja trenutno je prilično stara i ne zadovoljava današnje standarde. 

Google Maps

– Primjerice, iako ima rampu za osobe s teškoćama u kretanju s vanjske strane, unutarnji prostori nisu prilagođeni za osobe s invaliditetom i starije osobe. Prostor jednostavno više nije adekvatan – rekao je načelnik Krizmanić.

Nova će se zgrada nalaziti na parceli točno nasuprot ove zgrade u kojoj Dom zdravlja trenutno djeluje, a koja je u Parku Rudolfa Perešina. Općina će objaviti javni natječaj za prodaju navedene parcele u svom vlasništvu te će obvezati kupca da na njoj izgradi stambeno-poslovnu zgradu u kojoj će osigurati i prostor za rad ambulante županijskog doma zdravlja. 

– To će biti višenamjenski objekt gdje će, uz prostore Doma zdravlja, biti i prostor za ljekarnu jednog dana, a iznad tih prostora će se budući investitor vjerojatno odlučiti za stambene prostore, pa ćemo time ujedno omogućiti našim ljudima, posebice mladima, da na području općine kupe svoju nekretninu – rekao je načelnik i dodao da će se prostor Doma zdravlja graditi sukladno današnjim standardima, a kada se prostor bude gradio, vodit će se računa i o eventualnom povećanju broja pacijenata i usluga u budućnosti.

Što se tiče problema s manjkom liječnika koji je prisutan u cijeloj zemlji, načelnik kaže da ni Gornja Stubica nažalost nije iznimka. 

– Ne možemo reći da je kod nas bolje nego negdje drugdje i sada imamo dva liječnika obiteljske medicine. Razgovarali smo sa županom i ravnateljicom, obećanja postoje da će se oni potruditi i naći rješenje kako bi svi naši mještani bili zdravstveno zbrinuti. Najbitnije je da se osigura kontinuitet i da nitko ne ostane bez liječničke skrbi – zaključio je načelnik.

Inače, sredstva za kupnju novoizgrađenog prostora u kojem će se urediti ambulante Doma zdravlja osigurat će Županija i Dom zdravlja.

KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba