Odzvonilo pušenju ispred čakovečke bolnice

“Bolnica ne želi biti odgovorna za kaznu od 150.000 kuna – za to možemo kupiti ultrazvuk ili respirator”

Objavljeno: 12.03.2024. zagorjeinternational

Pušenje ispred čakovečke bolnice ‘tradicija’ je već desetljećima, a iz Bolnice poručuju da su tome odlučili stati na kraj. Ranije su se na Facebooku oglasili iz bolnice da mole sve koji dolaze na liječenje ili u posjetu, ne puše ispred ulaza. 

– Ovim putem bi ljubazno zamolili sve da se suzdrže pušenja ispred glavnog ulaza u bolnicu jer taj miris ulazi u bolnicu. Isto tako u krugu bolnice je zabranjeno pušenje a redovito je ispred ulaza u bolnicu i ispred Zavoda za hitnu medicinu više osoba koji puše i potom te opuške bacaju na ulaz i ispod ulaza čime se nagrđuje ulaz u bolnicu – kazali su te dodali: 

– Razumijemo da neki ne mogu bez pušenja no isto molimo da ako želimo lijep ulaz u ustanovu bez smrada cigareta da se to poštuje. U našoj se bolnici liječe i dolaze pacijenti i s rakom pluća i nikako ne želimo da ih na ulazu dočeka dim cigareta koji se direktno povezuje s tom bolesti – poručuju na svom službenom profilu. 

Nadalje, svoj stav dodatno su upotpunili objavom da kreću u borbu protiv nesavjesnih pušača. 

Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda u članku 25., stavku 3 ZABRANJUJE pušenje na prostoru koji je udaljen manje od 20 metara od ulaza u zgradu zdravstvene ustanove. 

– Zaštitarska služba će upozoravati osobe koji krše ovaj zakon jer Bolnica ne želi biti odgovorna ako inspekcija napiše kaznu od 150.000 kuna za kršenje istoga. Za taj iznos se mogu kupiti uređaji poput ultrazvuka ili respiratora ili poslati djelatnike na edukaciju. Hvala na razumijevanju – potkrjepljuju svoju odluku dijelom iz Zakona.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba