Jezik spaja generacije

KNJIŽNICA KRAPINA: Započeo novi tečaj stranih jezika za sugrađane starije životne dobi

Objavljeno: 08.03.2024. zagorjeinternational

Gradska knjižnica Krapina u sklopu projekta ‘Aktivna subota’ nastoji obogatiti društveni život svojih sugrađana kroz aktivno uključivanje u društvene događaje u zajednici. U jesen 2023. je započeo novi ciklus vježbanja, kao i učenje engleskog i njemačkog jezika.

Volonteri, učenici Srednje škole Krapina, već dvije godine provode projekt ‘Škola i zajednica’ svjesni potrebe za aktivnim sudjelovanjem mladih u društvenim procesima u želji poticanja pozitivnih promjena u svojoj užoj i široj zajednici. Tako je ove školske godine odlučeno da će se spajanjem dvaju projekata obogatiti život sugrađana, a volonteri će razvijati socijalne i komunikacijske vještine s ciljem pozitivnih i održivih promjena u zajednici.

Tečaj stranih jezika provodi se od  listopada 2023. godine i do lipnja 2024. i kroz njega će četrdeset polaznika steći nova znanja i vještine. Voditelji edukacije Ema, Martina, Iva i Niko su vodili polaznike kroz materijale što ih izrađuju i pripremaju Antonio, Noa R., Noa M., Gabriel, Mia, Klara, Nika, Elena i Hana. Bilo je čak i domaće zadaće.

– Izuzetno korisno. Temeljito, tako da nešto ostane za daljnji život – kaže jedna polaznica.

– Sa svim volonterima sam jako zadovoljna. Imaju strpljenja. Veliko hvala im na trudu i zalaganju – dodaje druga.

Knjižnice se već niz godina u društvenom životu sugrađana nalaze kao ‘treći prostori’, odnosno mjesta susreta, učenja, druženja pa i zabave. Gradska knjižnica Krapina osluškuje potrebe svojih korisnika te osiguravanjem različitih sadržaja potiče korisnike svih dobnih skupina na dolazak u knjižnicu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba