Stravičan zločin u Zaprešiću

Franjo je slijepu suprugu izbo 25 puta. Ide u zatvor na 12 godina

Objavljeno: 06.03.2024. zagorjeinternational

Franjo Jurić (29) danas je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog ubojstva slijepe supruge Angele (29) u obiteljskom stanu u Zaprešiću u lipnju prošle godine.

Produljen mu je i istražni zatvor u kojem je od 26. lipnja 2023. te je oslobođen plaćanja sudskih troškova. Tražio je da ga odmah pošalju na izdržavanje kazne i rekao da će svoju polovici stana pokloniti roditeljima žrtve, prenose 24sata.

Mučni detalji

Optužnica je Franju teretila da je u noći s 18. na 19. lipnja u obiteljskom stanu u Zaprešiću nakon svađe supruzi zadao 25 ubodno-reznih rana, te je gušio prekrivši joj usta i nos i stišćući joj vrat. Uslijed svih ozljeda Angela je preminula, a kad je shvatio što je učinio, Franjo je pokušao presuditi i sebi te je spašen hitnom liječničkom intervencijom. Na sudu je priznao zločin i objasnio okolnosti koje su do njega dovele.

– Spremala se ići kod tog muškarca s kojim je imala aferu. Govorila je da samo želi s njim nasamo popiti kavu. Pitao sam je zašto, kako može kad smo sve riješili. Nije odgovarala. Toliko mi se smračilo zbog te njene izdaje i jer me povrijedila – grcajući u suzama prisjećao se Franjo.

Angelina smrt, utvrdio je vještak sudske medicine, nije bila trenutna već je napad trajao dulje neodređeno vrijeme, a ona je veći dio tog vremena bila pri svijesti te je trpjela bol, intenzivan strah i patnju. U trenutku kad su Angelini roditelji, s Franjinim ocem i policijom, 19. lipnja ušli u stan supružnika pronašli su njezino beživotno tijelo u krvi na podu dnevnog boravka, dok je Franjo bez svijesti ležao na krevetu u spavaćoj sobi.

Cijeli je stan bio pun krvavih tragova, a na mjestu zločina pronašli su i nekoliko noževa. Franjino stanje nakon samoranjavanja bilo je takvo da je liječnica Hitne pomoći proglasila smrt, a da je ipak živ shvatio je tek mrtvozornik u mrtvačnici nakon čega su ga prevezli u bolnicu.

Franjo je bio patološki ljubomoran

Motiv za ovaj strašni zločin, branio se Franjo, bili su bračni problemi, odnosno Angelina afera, za koju je doznao i nakon koje su pokušali krenuti ispočetka. Angela i Franjo upoznali su se u srednjoj školi koju su oboje pohađali. Angela je bila potpuno slijepa od prometne nesreće koju je doživjela s 12 godina, a Franjo je od djetinjstva bio slabovidan.

– Želim reći da mi je jako žao, povrijedio sam moju ljubav, njezinu obitelj… – zaključio je ubojica.

Vještak psihijatar zaključio je da je Franjo u vrijeme ubojstva bio bitno smanjeno ubrojiv te da je za počinjenje kaznenog djela bila odlučna dinamika bračnih odnosa. Preporučio je dobrovoljan psihijatrijski tretman uz nadzor probacijske službe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba