Gradonačelnik Šimunić i direktor Šeničnjak potpisali 60.000 eura vrijedan ugovor o uređenju dječjeg igrališta - evo što sve dolazi

”Kad se uredi igralište, krov Doma i parking, centar Andraševca bit će spreman za buduće generacije”

Objavljeno: 28.02.2024. zagorjeinternational

Jedno od dječjih igrališta s najljepšom vizurom napokon dobiva zaslužen ‘make-over’. Radi se o igralištu pokraj Društvenog doma u Andraševcu s kojeg puca pogled na Oroslavje.  

Danas su tim povodom ispred spomenutog Doma gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić i direktor tvrtke Šeničnjak-promet d.o.o. Daniel Šeničnjak potpisali 60.000 eura vrijedan ugovor o izgradnji dječjeg igrališta.  

Ovom prilikom gradonačelnik Šimunić istaknuo je kako je ovo već treći ugovor o izgradnji dječjeg igrališta u samo dvije godine, a igralište uređeno u centru već se pokazalo kao pun pogodak jer tamo dolaze i djeca iz okolice. 

– Ovdje je stanje bilo očajno te smo morali napraviti preduvjete kako bi opće mogli krenuti o ovakvo što. Imovinsko pravni odnosi nisu bili sređeni, morali smo sam Dom ojačati kako ne bi bilo opasnosti za djecu. Bit će ovo moderno ograđeno igralište s četiri nove sprave, klupama, koševima za smeće i s dodatno ograđenim nogometnim igralištem – poručio je Šimunić i dodao kako su tri spomenuta ugovora sve različiti izvođači što pokazuje kako je Oroslavje otvoreno za sve koji žele pošteno raditi. 

Uz to, gradonačelnik se osvrnuo i na činjenicu kako se ovaj zahvat financira iz gradskog proračuna. 

– Ako se pojavi neki novi izvor financiranja, mi smo spremni javiti se, ali ne želim dopustiti da Grad sprema projekte u ladice i čeka kako se to nekad radilo. Primjer toga su i sportske svlačionice u koje smo krenuli vlastitim sredstvima, a kasnije se pojavio natječaj na kojem smo prošli. Dakle, može se – kazao je gradonačelnik dodajući kako se igrališta rade i u Mokricama gdje je u prvoj fazi dolazi igralište za streetball putem natječaja Hrvatske lutrije, a u drugoj fazi dolazi odbojkaško i još jedno dječje igralište. 

Što se tiče samog objekta Društvenog doma, gradonačelnik je kazao kako je u izradi projektna dokumentacija jer je idejni projekt gotov te će ovdje biti prostor za udruge i bendove u potkrovlju koje će imati osam prostorija.  

– Na kraju dana kad se uredi igralište, krov i zatim parking, centar Andraševca bit će spreman za mnoge buduće generacije – zaključio je Šimunić.  

Direktor Šeničnjak poručio je prilikom potpisivanja kako vjeruje da je rok od tri mjeseca sasvim izvediv, štoviše izrazio je nadu kako će to biti i puno prije napravljeno. Sam početak radova je predviđen za 11. ožujka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba