Najbolji zagorski čitatelji dolaze iz Krapine, Zaboka, Pregrade, Zlatara, Bedekovčine...

FOTO: Ovo su najbolji čitatelji u Zagorju

Objavljeno: 28.02.2024. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Ante Kovačić u Zlataru u ponedjeljak je održana dodjela nagrada ‘Denis Vincek’ najčitateljima Krapinsko – zagorske županije.

Dodjela nagrada ‘Denis Vincek’ održana je pod pokroviteljstvom krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, u čije je ime na proglašenju dobitnika prisustvovala njegova zamjenica Jasna Petek.

– Želim vam da nastavite čitati i uranjati u nove svjetove i ogromna prostranstva koja vam otvaraju knjige. Nadam se da ćete se družiti sljedeće godine i one sljedeće te da ću možda, samo možda, jednom i ja biti među dobitnicima ove nagrade – rekla je zamjenica Petek, koja je istaknula i ulogu ravnatelja i ravnateljica knjižnica koji svojoj zajednici doprinose radom u knjižnicama i brojnim aktivnostima izvan njih.

Evo tko su zagorski najčitatelji

Nagrade za najčitatelja primili su Lukas Čulig (Gradska knjižnica Oroslavje), Josipa Vnuk (Gradska knjižnica Pregrada), Zdenka Balagović (Gradska knjižnica Ksavera Šandora Gjalskog Zabok), Jadranka Kos (Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec), Miljenko Peretin (Gradska knjižnica Zlatar), Antonija Kruhak (Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica), Ivana Čehulić (Gradska knjižnica Bedekovčina), Dragica Crnogaj (Općinska knjižnica i čitaonica Sveti Križ Začretje), Dora Drašković (Gradska knjižnica Krapina), Biserka Mihelčić (Pučko otvoreno učilište Donja Stubica, knjižnica i čitaonica), Sandra Vurušić (Općinska knjižnica Krapinske Toplice) i Božica Kralj (Općinska knjižnica Stubičke Toplice). U ime nagrađenih najčitatelja zahvalila se Mirjana Punek.

Okupljene najčitatelje i predstavnike zagorskih knjižnica pozdravili su i predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Jasenka Pleško, potpredsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva i predsjednica Knjižničarskog društva Krapinsko – zagorske županije Branka Tuđa Kanceljak, ravnatelj OŠ Ante Kovačića Zlatar Marijan Posarić te voditelj projekta Davor Žažar.

Knjižničarsko društvo Krapinsko – zagorske županije je u suradnji s Osnovnom školom Ante Kovačića iz Zlatara ustanovilo nagradu za najčitatelje Krapinsko – zagorske županije kao znak javnog priznanja u cilju promicanja čitanja, namijenjenu članovima narodnih knjižnica koje djeluju na području županije. Nagrada je nazvana u spomen na prerano preminulog istaknutog knjižničara Denisa Vinceka iz Pregrade, koji je ostavio dubok trag radeći kao knjižničar zlatarske osnovne škole i novinar Zagorskog lista.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba